Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Criza globală din anul 2008 s-ar putea repeta

Criza globală din anul 2008 s-ar putea repeta

Criza mondială din 2008 s-ar putea repeta, relevă un raport Federal Reserve.

Florin Budescu 0 comentarii

Datoriile gospodăriilor americane au crescut în perioada iulie-septembrie 2019 pentru al 21-lea trimestru consecutive, până la aproape 14 mii de miliarde de dolari.

Datele apar într-un raport publicat de Banca Rezervei Federale din New York, care arată că tot mai multe gospodării au contractat credite pentru a cumpăra case sau pentru a-şi refinanţa actualele ipoteci.

Potrivit acestui raport, datoria totală a gospodăriilor americane a crescut cu 92 miliarde dolari, sau 0,7%, până la 13.950 miliarde dolari în trimestrul al treilea.

Este vorba de o sumă mai mare cu 1.300 miliarde dolari faţă de precedentul record înregistrat în anul 2008.

Datoriile cu creditele ipotecare au crescut cu 31 de miliarde dolari până la 9.440 miliarde dolari. Au crescut de asemenea datoriile cu creditele pentru achiziţionarea de automobile, cu cardurile de credit precum şi datoriile aferente creditelor pentru studii.

"Datele sugerează că gospodăriile profită de contextul dobânzilor reduse pentru a obţine credite", a subliniat Donghoon Lee, cercetător la New York Fed, citat de News.ro.

De asemenea, în perioada iulie-septembrie 2019 a crescut şi procentul gospodăriilor care au întârzieri la plata datoriilor. Rata agregată de neîndeplinire a obligaţiilor de plată a crescut până la 4,8% de la 4,4% în trimestrul al doilea.

Aproximativ 3% din credite sunt într-o situaţie gravă, respectiv creditele cu restanţe de peste 90 zile. Această problemă este deosebit de gravă în cazul creditelor pentru studii, unde 10,9% din credite, sunt într-o situaţie gravă, în creştere faţă de un nivel de 10,8% în trimestrul al doilea.

Comentarii

loading...