10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieCum influenteaza Brexit pariurile online?

Cum influenteaza Brexit pariurile online?

Brexit a fost un subiect controversat timp de trei ani de zile, dar dupa lungi negocieri si dupa alegerile din Decembrie 2019, iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana s-a produs. Din 01 Februarie 2020, a inceput perioada de tranzitie sau implementare a noilor legi si reguli in ceea ce priveste Marea Britanie, dar si definirea noilor reglementari in ceea ce priveste taxele din UK.

Cert este ca lucrurile nu sunt inca definitivate, tocmai de aceea nu putem decat sa facem speculatii de cum ne va fi influentat viitorul de aceasta masura. Prima schimbare pe care o asteptam este ca multi dintre romanii care sunt plecati sa lucreze in UK, sa se intoarca in tara, datorita situatiei incerte. Frustrarea cea mai mare a celor ramasi acolo este ca inca nu stiu ce implicatii vor fi in privinta actelor lor si a dreptului de sedere si munca, a costurilor legate de trai si de mancare, dar si modificarile preturilor de pe piata imobiliara. Pe de alta parte, este posibil ca pe viitor, Romania sa aiba o scadere de aproximativ 0,1% din PIB, care reprezinta exporturi ce le avem catre Marea Britanie si care ar putea sa dispara, sau sa fie insotite de taxe foarte mari.

Piata cazinourilor a avut o crestere substantiala in ultimii ani, transferand sute de milioane de lei pe an la bugetul de stat, iar pentru ca romanii nostri sunt amatori de jocuri de noroc, ne asteptam ca aceasta nisa sa fie influentata si de modificarile aduse de Brexit.

In acest moment, datorita faptului ca taxele si salariile sunt mai mici in Romania si in Bulgaria, multe case de pariuri au ales sa dezvolte afacerile in aceste tari, in loc de UK. Astfel, acesti operatori pot angaja personal la un salariu mult mai mic decat cel ce ar necesita sa fie platit in Marea Britanie. Datorita Brexitului, insa, pot aparea multe modificari si taxe extra, care ar putea sa influenteze situatia cazinourilor online care activeaza in Romania. In plus, pentru ca fiecare operator de pariuri trebuie sa respecte legea din tara in care activeaza, este posibil sa apara niste masuri asupra companiilor engleze, iar acele costuri extra sa ajunga sa ii impacteze pe pariori.

Multe masuri viitoare pot fi restrictive (de exemplu necesitatea mutarii activitatii principale intr-o tara din UE si viceversa, adaugarea de taxe suplimentare, inchiderea activitatii care are loc in UK, s.a.) sau pot fi expansive (care sa incurajeze cresterea activitatii cazinourilor pe teritoriul Romaniei) si, cu siguranta, vor fi niste provocari, care prin proceduri si reguli foarte clar definite, se vor stabiliza in timp.

Fiti mereu vigilenti si accesati doar platformele online sau mergeti doar la locatiile fizice ale operatorilor de jocuri de noroc care au vechime pe piata si care sunt de incredere, pentru a evita experientele neplacute sau costuri suplimentare decat pana acum.

In acest moment este foarte greu sa putem stabili ce efecte va avea Brexitul asupra economiei romanesti (unii diplomati romani afirma chiar ca Romania nu va fi deloc afectata de aceasta masura), din UK sau din UE, dar ce stim este ca jocurile de cazinou vor fi mereu apreciate si foarte cautate, pentru un plus de adrenalina si distractie.

De exemplu, platforma de cazinou online Baumbet s-a dezvoltat foarte mult in ultima perioada pentru a aduce un aer fresh, o invitatie spre super-distractie si castiguri peste asteptari celor care decid sa parieze online, sa joace jocuri la cazinou online sau sa joace la cazino live.

Avand in vedere ca este o companie romaneasca, nu ne asteptam sa fie afectata in mod negativ de Brexit, de aceea te invitam sa descoperi oferta Baum de jocuri de cazinou online, unde poti juca atat jocuri traditionale de poker, ruleta, Blackjack, cat si jocuri sub marca proprie, precum Dracula’s Games.

Joaca cu pragmatism si cumpatare, cu pasiune si fler si bucura-te de fiecare joc. Nu mai asculta de cei care promit imbogatirea rapida prin tot felul de scheme, ci urmeaza-ti instinctul si joaca la jocurile de care esti intr-adevar, pasionat, fara sa exagerezi si sa cazi in capcana neprofesionista a dependentei de cazinou.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă