6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieCum îți finanțezi afacerea pentru dezvoltare?

Cum îți finanțezi afacerea pentru dezvoltare?

Ai planuri de dezvoltare serioase pentru afacerea ta în perioada următoare, dar pentru a le putea pune în aplicare trebuie să găsești o sursă de finanțare potrivită, indiferent de domeniul în care activezi.

Există, cu siguranță, numeroase variante de finanțare adaptate nevoilor companiilor moderne și îți propunem să trecem în revistă unele dintre acestea.

Ce tipuri de finanțare ai la dispoziție pentru afacerea ta

Soluția pentru dezvoltarea afacerii tale ar putea veni, de exemplu, din zona de crowdfunding. O soluție relativ nouă pe piața românească, crowdfunding-ul permite finanțarea afacerii tale cu ajutorul comunității, a persoanelor ce cred în ideea ta. Dacă ești însă la început și nu beneficiezi de foarte multă expunere, s-ar putea să fie mai dificil să găsești persoane care să își dorească să contribuie la dezvoltarea business-ului tău.

Investitorii din categoria business angels sunt oameni de afaceri dispuși să utilizeze resurse financiare proprii pentru a finanța o afacere la început. Vorbim despre bani, dar și despre punerea la dispoziție a experienței proprii sau a relațiilor investitorului. Nici această sursă de finanțare nu este însă mereu la îndemână: este necesar să găsești acea persoană cu bani și experiență care să creadă suficient de mult în afacerea ta încât să fie dispus să investească.

Fondurile (guvernamentale, europene sau de private equity) sunt și ele o modalitate de finanțare la care apelează multe dintre afacerile mici. Constrângerile, în acest caz, sunt legate de procedura relativ dificilă de obținere a acestui tip de finanțare, ce necesită răbdare și angajarea unui consultant pentru maximizarea șanselor de succes.

Una dintre cele mai populare soluții de finanțare pentru dezvoltarea unei companii rămâne însă creditul pentru afaceri mici, la care poți avea acces încă din primele luni de activitate ale companiei tale.

Creditul EaSI fără garanții de la Patria Bank, soluția simplă și la îndemână

Dacă afacerea ta are o activitate de 1 an și îți dorești un credit fără garanții, creditul EaSI oferit de Patria Bank este cea mai bună soluție pentru a-ți pune planurile în aplicare.

Acest tip de credit este oferit pentru cele mai diverse tipuri de afaceri: de la cele din producție și servicii la zona activitatea din agricultură, creditul poate fi accesat rapid și simplu.

Întrucât această facilitate de creditare beneficiază de o garanție europeană gratuită, afacerea ta nu trebuie să vină cu garanții reale. Prin creditul EaSI fără garanții pentru afacerea ta de la Patria Bank poți obține până la 115.000 de lei, ce vor fi rambursați în rate egale, personalizate.

Accesând creditul EaSI fără garanții oferit de Patria Bank, ai comision 0 de administrare a contului pe toată durata creditului, iar rambursarea poate fi planificată în funcție de sezonalitatea afacerii tale.

Creditul poate fi folosit atât pentru finanțarea activității curente, cât și pentru investiții (achiziții de bunuri, investiții imobiliare), achitarea restanțelor la bugetul de stat sau finanțări în cadrul proiectelor cu fonduri europene (pentru valorile ce depășesc 25.000 de euro se acordă credite diferite).

Pentru a alege soluția cea mai potrivită pentru compania ta, indiferent că vorbim despre un credit de investiții pentru afaceri mici sau de un investitor tip business angel, este indicat să te documentezi temeinic în legătură cu fiecare variantă pe care o ai la dispoziție.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă