Cuprumin, cel mai bun preţ din istoria companiei, la concentratul de cupru

Cuprumin, cel mai bun preţ din istoria companiei, la concentratul de cupru

CupruMin a obținut cel mai bun preț pe tona de produs, în istoria companiei, la recent încheiata licitație de vânzare a concentratului de cupru, pentru o perioadă de un an.

Florin Budescu 0 comentarii

Câștigătorul este compania românească Ronefer. CupruMin Abrud a finalizat în condiții comerciale avantajoase licitația de vânzare a 45.000
tone de concentrat de cupru, contract încheiat pentru o perioadă de un an (2019-2020).

Câștigătorul declarat al licitației este Ronefer (România). Compania a oferit 1253,89 $/tona de concentrat de cupru uscat, la cotațiile bursiere valabile în data de 24.10.2019, la Bursa din Londra.

Producția de 45.000 tone înseamnă, după prelucrare, 9450 tone de cupru metalic, ceea ce va constitui un record pentru CupruMin. Spre exemplu, în octombrie 2019 CupruMin a reușit în premieră o producție de concentrat echivalentă cu 922 tone de cupru metalic.

Investițiile Cuprumin din 2018 au fost de 50,8 mil. lei. Acestea s-au concentrat pe utilaje de carieră care măresc productivitatea. În 2019 planul de investiții are ca focus retehnologizarea liniilor de prelucrare a minereului.

CupruMin Abrud este o companie din domeniul mineritului neferos ce are ca acționar unic statul român. Societatea a obținut rezultate pozitive în ultimii ani, în care a realizat investiții doar prin finanțare proprie.

Comentarii

loading...