Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Daea: Încă zece produse alimentare româneşti vor fi atestate în UE

Daea: Încă zece produse alimentare româneşti vor fi atestate în UE

România mai are încă 10 produse care urmează să fie atestate în Uniunea Europeană, printre care cârnaţii de Pleşcoi, caşcavalul de Săveni şi salata de icre de ştiucă de Tulcea, a declarat vineri la Antena 3 ministerul Agriculturii Petre Daea.

Rl online 0 comentarii

Recent, scrumbia de Dunăre afumată a devenit al cincilea produs românesc recunoscut şi protejat în UE, după ce a intrat, începând cu 3 decembrie, pe lista produselor recunoscute oficial, la nivel european. Scrumbia de Dunăre afumată se alătură celorlalte 4 produse alimentare româneşti protejate în UE: novac afumat din Ţara Bârsei, telemea de Ibăneşti, salam de Sibiu şi magiun de prune de Topoloveni.

Alte produse alimentare care mai au depuse decumentaţii la UE pentru dobândirea protecţiei europene sunt telemeaua de Sibiu, salata tradiţională cu icre de crap şi plăcinta dobrogeană.

Ministerul îşi propune ca până în 2020 circa 20 de produse locale să aibă finalizată documentaţia; este vorba de diverse sortimente de brânză, de salamuri, produse de panificaţie, fructe sau legume.

Comentarii

loading...