Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Danemarca majorează de 10 ori amenzile pentru pauza în cabină

Danemarca majorează de 10 ori amenzile pentru pauza în cabină

Ministrul danez al transporturilor, Benny Engelbrecht, a anuntat o crestere de zece ori, de la 1 ianuarie 2020, a sanctiunilor pentru soferii de vehicule comerciale care efectueaza pauza saptamanala regulata de 45 de ore in cabina vehiculului.

Florin Budescu 0 comentarii

Atat soferii, cat si proprietarii de vehicule, vor fi amendati cu 10.000 de coroane (aprox. 1.340 de euro), respectiv cu 20.000 de coroane (aprox. 2.000 de euro).

Asociatia daneza a soferilor de camioane Dtl si uniunea soferilor 3F Transport au salutat aceasta inasprire a sanctiunilor, arata publicatia italiana Trasporto Europa.

Danemarca este una dintre cele mai stricte tari europene privind respectarea regulilor si controalele impotriva transportului rutier abuziv, acordand o atentie deosebita cabotajului si detasarii internationale a soferilor.

De asemenea, a fost printre primele tari care au introdus interdictia efectuarii odihnei saptamanale in cabina camionului, informează Revista Tranzit.

Comentarii

loading...