15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieDate îngrijorătoare, publicate de Banca Centrală Europeană

Date îngrijorătoare, publicate de Banca Centrală Europeană

Creditele acordate companiilor au urcat în ritm anual cu 3,9% în octombrie, cel mai lent ritm de creştere din luna mai până în prezent, după ce în septembrie au înregistrat un avans de 4,3%, cel mai ridicat după criză, scrie Agerpres.

Analiştii consideră că aceste date nu vor afecta intenţia BCE de a opri în decembrie programul de achiziţii de obligaţiuni publice şi private în valoare de 2.600 de miliarde de euro (3.000 de miliarde de dolari), lansat în ultimii trei ani, şi nici planurile de a majora anul viitor rata dobânzii pentru prima dată din 2011.

Studiul publicat de Banca Centrală Europeană se adaugă celorlalţi indicatori care arată o încetinire a economiei zonei euro, ceea ce i-a determinat pe unii investitori să creadă că BCE va majora dobânzile în 2020.

Luni, preşedintele BCE, Mario Draghi, a dat asigurări că “o încetinire graduală este normală” iar fenomenul ar putea fi temporar, indicând că instituţia va merge în continuare cu planurile sale.

De asemenea, studiul publicat de Banca Centrală Europeană arată o creştere a creditării către gospodăriile din zona euro cu 3,2% în octombrie, similară cu nivelul din septembrie. 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă