16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieDe ce un camion second hand?

De ce un camion second hand?

Unii vor spune ca, daca veti cumpara un camion second-hand, nu va trebui sa platiti un imprumut cu dobanda, iar pretul de achizitie nu va fi la fel de mare ca pentru unul nou.

In timp ce exista avantaje si dezavantaje in a cumpara un camion uzat, exista cel putin trei motive pentru care cumpararea unui camion second hand este o alegere mai buna decat achizitionarea unuia nou.

In primul rand, este vorba de un pret mai mic. Autotractoarele noi nu sunt ieftine mai ales daca veti dori o versiune completa. Dar autotractoarele second hand, versiune completa? Un astfel de model este semnificativ mai ieftin, datorita deprecierii. Desigur, si in acest caz, daca au o cerere ridicata, preturile vor fi putin mai mari decat atunci cand nu au cerere. Dar acest lucru nu schimba faptul ca un cap tractor second hand va fi in continuare semnificativ mai ieftin decat unul nou. Este adevarat ca o multime de camioane cu dimensiuni mari sunt folosite pentru lucrari intense. Este recomandat sa verificati daca exista semne de uzura mare si sa va informati in ce scopuri a fost folosit camionul second hand, daca prezinta un grad excesiv de uzura a motorului, a transmisiei si a cadrului. Unii prefera sa opteze pentru un camion care a avut un singur proprietar, spre exemplu.

In al doilea rand, este vorba despre un design mai durabil. Fiabilitatea si durabilitatea sunt doua lucruri diferite, iar cu unele dintre camioane astazi, durabilitatea a coborat. Unii chiar sustin ca modelele mai vechi sunt mai durabile.

Al treilea argument se refera la programele CPO. Daca sunteti ingrijorat de fiabilitatea unui camion uzat mai vechi, nu trebuie sa cumparati unul din anii ’90. Exista o multime de programe CPO, care va vor oferi un camion uzat care nu are mai mult de cinci ani, impreuna cu garantie si care va fi fiabil si de inalta calitate, fara nicio problema.

Asadar, un pret mai mic, un design mai durabil si o garantie de fiabilitate. Nu sunt acestea argumente reale pentru a alege sa cumperi un camion uzat?

 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă