Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Deficitul bugetar urcă amețitor: 5,18 la sută în opt luni, față de 4,7 la sută anul trecut

Deficitul bugetar a ajuns în România la 5,18 la sută din PIB după primele opt luni ale anului curent, echivalentul a 54,77 miliarde de lei, a anunțat, luni, Ministerul de Finanțe.

Mihai Diac 0 comentarii

"Execuţia bugetului general consolidat în primele opt luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 54,77 miliarde de lei (5,18% din PIB), din care mai mult de jumătate este rezultat din măsurile de combatere a crizei cauzate de epidemia COVID-19", a anunțat Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

De asemenea, sume în valoare de 31,17 miliarde de lei (2,95% din PIB) au fost lăsate în mediul economic prin facilităţile fiscale, investiţii şi cheltuieli excepţionale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19.

Veniturile la buget au fost de 201,32 miliarde de lei pe primele opt luni ale anului 2020, în scădere cu 1,4 la sută față de primele opt luni de anul trecut. Cheltuielile pe primele opt luni au totalizat 256,09 miliarde de lei, ceea ce înseamnă cu 13,3% mai mult față de perioada similară a anului 2019.

Comentarii

loading...