Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Agora.md

Foto: Agora.md

Din cauza nerespectării legii, românii au cu 1,1 miliarde de euro mai puţin la Pilonul II

Pilonul II de pensii a acumulat până acum cu 1,1 miliarde de euro mai puțin, din cauza nerespectării graficului de creştere a contribuţiilor la pensiile administrate privat, informează, marți, Digi 24.

Mihai Diac 0 comentarii

Nerespectarea graficului de creştere a contribuţiilor la pensiile administrate privat a dus la o acumulare mai mică cu 12,9 la sută în ultimii zece ani, impactul la nivelul Pilonulului II fiind de 1,1 miliarde de euro.

Aceste date au fost prezentate, marți, de Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), la Comisia economică din Senat.

Potrivit acestei Asociații, Legea nr. 411/2004, privind fondurile de pensii administrate privat, prevedea un calendar de creştere a contribuţiei virate către Pilonul II de la 2% din venitul brut în 2008 la 6% în 2016.

După mai multe întârzieri, contribuţia a ajuns la 5,1% în 2016 şi 2017 şi a scăzut la 3,75% în 2018.

„Din cauza nerespectării legii, românii au acum, după 10 ani de Pilon II, sume cu 12,9% mai mici în contul personal decât ar fi avut dacă legea ar fi fost respectată. Impactul la nivelul Pilonului II este de 1,1 miliarde de euro - contribuţii nevirate”, se arată în prezentarea pusă la dispoziția parlamentarilor din Comisia economică.

Comentarii

loading...