23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieDiscuţii la Transporturi despre proprietăţile din apropierea Aeroportului Otopeni

Discuţii la Transporturi despre proprietăţile din apropierea Aeroportului Otopeni

CFR a dat asigurări că noua construcţie nu va afecta proprietăţile şi nici accesul la acestea.

 

Expropieri

însă marţi, în şedinţa publică care a avut loc la Ministerul Transporturilor, cei care deţin terenuri în zonă au afirmat că situaţia este una contrară.

„Solicităm, aşa cum cere legea, o expropriere dreaptă, justă, la valoarea reală imobiliară. Ni se propune doar 2% din valoarea proprietăţii pentru că ni se cere doar o fâşie pentru expropriere, neluându-se în calcul şi casa, care devine nelocuibilă. Noi vom fi păgubiţi total. Dorim să fim expropriaţi total, pentru că nu avem cum să ne trăim viaţa în felul acesta. Ni se dictează, practic, viaţa în acest fel”, afirmă Roxana Marişcu, una dintre persoanele afectate de lucrări.

Aceasta a mai afirmat că a investit peste 200 de mii de euro în locuinţă şi se aşteaptă la o devalorizare totală a imobilului, întrucât nimeni nu ar mai vrea să se mute într-o astfel de zonă. Marginea viaductului va fi construită la 6 metri de fereastra casei, fiindu-i expropriaţi 126 de metri pătrăţi din terenul deţinut, a mai explicat locatara.

 

MT analizează plângerile

Reprezentanţii CRF şi ai Ministerului Transporturilor au afirmat că vor analiza toate plângerile şi vor oferi răspunsuri ulterior, spunând că toate demersurile realizate sunt în baza legii, iar cei nemulţumiţi pot apela, de asemenea, la o clarificare a situaţiei în instanţă.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA spune că modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti respectă standarde de proiectare şi prevederile legislaţiei în vigoare, iar noua construţie nu va afecta nici proprietăţile, nici accesul la acestea.

Cele mai citite

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

România trece la ora de vară. În cât timp se adaptează organismul la noua schimbare

România trece la ora de vară în acest weekend, moment așteptat de milioane de români. Mai concret, în data de 31 martie (sâmbătă spre...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă