12.3 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Dividendele duc piaţa de capital din România la un plus de 36% în primele 8 luni

‘Evoluţia pieţei de capital confirmă fundamentele atractive ale acesteia. Aşadar nu este o întâmplare că suntem aici, este doar o reconfirmare că există baze solide de creştere. Dincolo de perfomanţa pieţei, este important ca investitorii să fie conectaţi şi la planurile pe care le avem pentru dezvoltarea acesteia pentru că urmează să anunţăm noi etape concrete care să ducă în această direcţie,’ a declarat Adrian Tănase, director general al Bursei de Valori Bucureşti.

Conform BVB, performanţa pieţei a fost susţinută puternic de dividende şi de rezultatele pe care companiile listate le-au prezentat investitorilor. Însă, veştile bune pentru investitorii de la BVB nu se opresc însă aici.

‘România a demonstrat, în repetate rânduri, ca este o piaţă care s-a maturizat şi că poate reveni la ritmuri accelerate de creştere chiar şi după perioade de stres generate de perioade de volatilitate ridicată. Mai mult, indicele BET-TR, care include şi dividendele, a avut performanţe anuale pozitive în echivalent lei în fiecare an de la lansare şi până acum, lucru greu de egalat,’ a declarat Lucian Anghel, preşedintele BVB.

Valoarea totală de tranzacţionare pe segmentul de acţiuni a fost de 1,46 miliarde de euro de la începutul anului şi până la finalul lunii august. La finalul primelor 8 luni din acest an, valoarea de piaţă a companiilor româneşti era de 21,8 miliarde euro, în timp ce capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB a depăşit 34,6 de miliarde de euro în ultima şedinţă de tranzacţionare din august.

Ultima oră
Pe aceeași temă