Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Doctorii nu mai pot elibera temporar concedii medicale bolnavilor de Covid-19

Doctorii nu mai pot elibera temporar concedii medicale bolnavilor de Covid-19

Persoanele cu diagnosticul Covid-19 și cele autoizolate la domiciliu nu mai pot primi, la momentul actual, concedii medicale, informează Europa FM.

Florin Budescu 0 comentarii

Președintele Asociației Medicilor de Familie din București și Ilfov spune că situația este una temporară, ca urmare a recentei decizii a Curții Constituționale.

CCR a stabilit că internarea obligatorie a acestor pacienți este ilegală, deoarece a fost impusă prin ordin de ministru și nu prin lege adoptată de Parlament. Potrivit Sandrei Alexiu, bolnavii vor primi, în cele din urmă, aceste concedii.

“Când ești bolnav, primești un cod. Dacă ești contact cu o persoană bolnavă, atunci primești alt cod. Codul de autoizolare nu mai poate fi folosit pentru că acest ordin nu mai este în vigoare.

Important este ca toți cei aflați în această situație să nu intre în panică, pentru că nu vor rămâne cu această perioadă neacoperită. În momentul acesta nu se pot da concedii medicale, dar lucrurile se vor reglementa, sper, după ce și acest ordin care va intra în Parlament va fi publicat în Monitorul Oficial”, spune medicul.

Sandra Alexiu a precizat că o persoană poate obține 10 zile de concediu medical pe lună, cu posibilitatea ca acesta să fie prelungit de 3 ori. Șefa Asociației Medicilor de Familie din București și Ilfov are și un mesaj pentru bolnavii de COVID care solicită externarea, deși nu s-au vindecat.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spunea recent că, după decizia CCR, au fost cel puțin 550 de bolnavi de coronavirus care au cerut să fie externați din spitale.

Comentarii

loading...