Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Doi din cinci angajați ar accepta un salariu mai mic

Doi din cinci angajați ar accepta un salariu mai mic

Un salariat din cinci a schimbat un job cu altul mai prost plătit, iar alți colegi de-ai lui sunt gata să accepte aceeași schimbare.

Mihai Diac 0 comentarii

Un român din cinci recunoaște că a acceptat cel puțin o dată un job mai prost plătit, iar doi angajați din cinci susțin că ar fi dispuși să primească mai puțini bani în schimbul altor avantaje, pe care le consideră mai valoroase, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

Un program de lucru mai lejer și flexibil sau chiar posibilitatea de a lucra de acasă reprezintă principalele motive pentru care 22 la sută dintre angajați ar accepta să primească un salariu mai mic.
Pe de altă parte, 21,7 la sută dintre angajați ar accepta un job mai prost plătit dacă ar avea perspective mai bune de dezvoltare profesională. Oportunitatea de a avansa mai rapid în carieră ar conta mai mult decât nivelul noului salariu pentru 1 din 10 respondenți (10,5%), urmată de un loc de muncă mai aproape de casă (8,6%) sau de un colectiv mai bun (6,2%).
 

Peste jumătate din angajați sunt nemulțumiți de salariu

Peste jumătate din respondenți spun că nu sunt mulțumiți de suma pe care o câștigă în prezent la locul de muncă. Doi din zece angajați cer o mărire de salariu chiar în primul an de la angajare, iar 4 din 10 cer același lucru în al doilea an de la angajare.

Atunci când solicită un salariu mai mare, principalele motive invocate sunt creșterea volumului de muncă (19,5% dintre respondenți) sau scumpirea costului vieții (18 la sută).

Comentarii

loading...