Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Dragnea: Guvernul va amâna termenul de depunere a Declarației 600 și chiar ar putea renunța la ea

Guvernul urmează să adopte, în prima sa şedinţă, care va avea loc pe 31 ianuarie, o ordonanţă privind amânarea termenului de depunere a Declaraţiei 600, a anunţat, luni, preşedintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Liviu Dragnea a precizt că decizia de amânare a termenului de depunere a fost luată în urma unei discuţii pe care el a avut-o, în cursul zilei de luni, cu premierul desemnat Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, precum şi cu partenerii din coaliţia guvernamentală.

"Am discutat despre declaraţia 600. Am solicitat ca pe 31 ianuarie, în prima şedinţă de Guvern, să adopte o ordonanţă pentru amânarea termenului de depunere până la 1 martie, pentru a le da posibilitatea ca în perioada imediat următoare să meargă până la eliminarea Declaraţiei 600, cu condiţia să găsească soluţia pentru ca persoanele fizice care trebuiau să plătească aceste contribuţii să rămână asiguraţi în sistemul de asigurări şi să găsească o soluţie civilizată pentru a elimina disconfortul celor care au fost sau care ar trebui să depună această declaraţie", a afirmat Dragnea.

Persoanele fizice care au obţinut venituri extra-salariale cumulate de minim 22.800 lei în 2017 trebuie să depună, până la 31 ianuarie, Declaraţia 600, document care vizează obligaţiile referitoare la contribuţiile sociale, respectiv contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

Comentarii

loading...