13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieDupă liberalizare, consumatorii vor putea să schimbe furnizorul de gaze

După liberalizare, consumatorii vor putea să schimbe furnizorul de gaze

Consumatorii au în acelaşi timp dreptul de a-şi schimba oricând furnizorul, se arată într-un răspuns al ANRE, la solicitarea AGERPRES.

De la 1 iulie, piaţa gazelor din România va fi liberalizată complet. Autorităţile de la Bucureşti şi-au asumat acest termen în faţa Comisiei Europene pentru a pune capăt unei proceduri de infringement care ar fi trimis ţara noastră în faţa Curţii Europene de Justiţie.

ANRE a enumerat care sunt avantajele liberalizării pentru consumatorii casnici, ca urmare a creşterii concurenţei pe piaţă.

“Un rol important, determinant chiar, cu impact semnificativ asupra gradului de dezvoltare a unei pieţe concurenţiale funcţionale, îl reprezintă participarea activă a clienţilor finali. Dreptul de a-şi alege furnizorul este unul dintre principalele avantaje pe care îl are clientul final, acesta având posibilitatea să negocieze direct cu furnizorii termenii şi condiţiile privind furnizare gazelor naturale”, spun specialiştii ANRE.

Aceştia se aşteaptă ca, de la 1 iulie, furnizorii să îşi diversifice ofertele de preţ, care vor fi personalizate şi adaptate nevoilor clienţilor, crescând astfel calitatea şi reducând preţul.

“Într-o piaţă competitivă, furnizorii vor concura între ei pentru a-şi extinde aria clienţilor şi vor reacţiona rapid şi flexibil la modificările ce apar în structura cererii. Liberalizarea va conduce şi la responsabilizarea clienţilor finali cu privire la deciziile luate în ceea ce priveşte furnizarea gazelor naturale şi a preţului pentru aceasta, iar creşterea gradului de conştientizare va contribui la crearea unui mediu concurenţial mai puternic”, se mai arată în răspunsul ANRE.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă