13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăEconomieE gata aprobată OUG privind amânarea ratelor la bănci

E gata aprobată OUG privind amânarea ratelor la bănci

Premierul Ludovic Orban a declarat la începutul şedinţei de Guvern că în Ordonanţa de Urgenţă privind amânarea ratelor la bănci vor fi incluse şi contractele de leasing.

„Suntem pregătiţi cu ordonanţa. Vizează persoane fizice, persoane jurdice PFA, întreprinderi individuale. Se suspendă ratele pe o perioada de până la 9 luni”, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Ludovic Orban a insistat să fie prevăzute în OUG și contractele de leasing, deoarece unul dintre cele mai afectate sectoare este cel al transporturilor.

„Insist să fie expres prevăzute contractele de leasing. Pentru că ştim că unul dintre sectoarele afectate este sectorul transporturilor”, a cerut Ludovic Orban, anunţă Ştirile TVR.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat încă de miercuri că Guvernul este pregătit să dea joi ordonanța care va permite amânarea plății ratelor atât pentru persoane fizice, cât și pentru firme, cu până la 9 luni.

Și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că Guvernul va adopta joi o ordonanţă de urgenţă care va permite amânarea plăţii ratelor pe o perioadă de nouă luni. El a spus că măsura se aplică atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoaneje juridice.

Ministrul a subliniat că nu este vorba despre ştergerea ratelor, ci doar despre o păsuire care se va extinde şi după perioada de urgenţă.

Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Liberalii Nicu Bitea și Cosmin Șandru, achitați de ICCJ în faimosul proces cu deputatul AUR, Titi Stancu

După doi ani și jumătate de la plângerea făcută de parlamentarul AUR Titi Stoica împotriva domnilor Nicu Bitea și Cosmin Șandru, din PNL Timiș,...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă