12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomia României, pe marginea prăpastiei

Economia României, pe marginea prăpastiei

Liderul PNL are și câteva propuneri pentru Guvernul Dăncilă pentru a evita această situație: reducerea deficitului bugetar, oprirea subvențiilor „pentru tot felul de programe ticălpase”, oprirea intervențiilor în economie și retragerea statului din economie.

„Economia Romaniei sta pe marginea prapastiei. In 2017 s-a imprumutat mai scump de la o luna la alta. Investitorii au penalizat imediat ticalosiile din programul de guvernare al PSD.

Dobanzile din piata, determinate de perceptia asupra riscului de tara, rata inflatiei in viitor, cerere si oferta (nu de legi facute dupa ureche in Parlament) au crescut. Acest lucru s-a intamplat chiar daca BNR nu a crescut dobanda de politica monetara pana la sfarsitul lui 2017 (desi ar fi trebuit).

Un jurnalist i-a declarat RĂZBOI lui Raed Arafat! Scrisoare DURĂ, în scandalul ţigărilor electronice: ‘Domnului Arafat, cu dragoste! Şi MULTĂ SILĂ…’

Piata functioneaza.

Ce inseamna pentru noi? In primul rand, piata a avut dreptate si rata inflatiei a crescut. In al doilea rand, statul roman s-a imprumutat din ce in ce mai scump aruncand costul ticalosiilor din programul de guvernare asupra generatiilor viitoare.

Care este acest cost? Asta este ce ar trebui sa ne prezinte guvernul si in special Ministerul Finantelor Publice.

Sa ne prezinte premierul cu cat a cresut costul pentru generatiile viitoare pentru ca a trebuit sa se imprumute mai scump cu fiecare emisiune de obligatiuni la fiecare scadenta. (este un calcul simplu).

Acest grafic reprezinta cel mai bine dezastrul implemenarii programului de guvernare.

Cresterea deficitului bugetar la 3.3%, de la 0.8% in 2015, intr-o perioada de crestere economica si cu tinta de 4.9% in 2018 este penalizata de piata.

Sigur, “geniile” din guvern pot sa vina cu o lege sa plafoneze dobanziile la care se imprumuta statul roman. Poate nu o fac pentru ca pana si acestia inteleg ca interventia asupra pretului i-ar scoate din piata si ar ramane fara bani de pensii si salarii?

Ce trebuie sa faca guvernul PSD pentru a nu prabusi aceasta economie (si asa cea mai saraca din UE)?

– SA REDUCA DEFICITUL BUGETAR!

– sa opreasca subventiile pentru tot felul de programe ticaloase

– sa opreasca interventiile in economie ( si mai ales asupra preturilor)

– sa retraga statul din economie, sa permita piatei libere sa se dezvolte.

Politicienii romani au incearcat timp de 28 de ani diferite forme de socialism. Este momentul sa dam o sansa reala pietei libere, economiei private si competitiei.”, scrie Cîțu, pe Facebook.

Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala,...
Ultima oră
Pe aceeași temă