12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieeMag, sub lupa Consiliului Concurenței. Compania este suspectată de abuz pe piața...

eMag, sub lupa Consiliului Concurenței. Compania este suspectată de abuz pe piața serviciilor

Investigaţia se referă la un posibil abuz de poziţie dominantă de către eMAG pe piaţa serviciilor de intermediere prin platforme online din România.

eMAG marketplace este cea mai mare platformă de intermediere între comercianţii cu amănuntul şi consumatori. Prin marketplace, micii comercianţi pot ajunge să-şi vândă produsele pe site-ul eMAG, contra unui comision, fără a fi nevoiţi să investească în deschiderea unui magazin online propriu.

Concurenţa consideră că eMAG marketplace ar putea avea un comportament discriminatoriu în raport cu concurenţii companiei de pe piaţa de retail de produse de larg consum.

“Investigaţia vizează un posibil comportament discriminatoriu al Dante International în raport cu comercianţi cu amănuntul de produse de larg consum, care reprezintă concurenţi direcţi ai companiei, în calitate de comerciant de produse de larg consum”, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul Dante International, cu avizul Curţii de Apel Bucureşti, şi a ridicat documente, potrivit comunicatului.

“Inspecţiile inopinate (…) sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practice anticoncurenţiale analizate”, precizează instituţia.

Consiliul Concurenţei subliniază că inspecţiile inopinate nu reprezintă “o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor”, informează economica.net.

Cele mai citite

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...

UE a decis noi sancțiuni împotriva industriei de armament a Iranului

Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni...
Ultima oră
Pe aceeași temă