Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Enel creează o rețea națională de puncte de încărcare pentru mașini electrice

Enel creează o rețea națională de puncte de încărcare pentru mașini electrice

Enel X România va investi până la 20 milioane de euro într-o rețea națională de puncte de încărcare pentru mașini electrice. Proiectul prevede instalarea a 2.500 de stații de încărcare în cinci ani, dintre care 300 anul viitor.

Marilena Dan 0 comentarii

Enel X România, companie membră a Enel X, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel, a lansat cel mai mare plan național de dezvoltare de infrastructură pentru mobilitatea electrică. Acesta vizează instalarea a circa 2.500 puncte de încărcare în toate regiunile României, în perioada 2019-2023.

Compania mizează pe creșterea în ritm accelerat a vânzărilor de mașini electrice, care sunt ecologice și au costuri de exploatare mult mai mici față de mașinile convenționale. De altfel, se previzionează că în anul 2024 prețul unei mașini electrice va fi relativ egal cu cel al unei mașini convenționale.

Poziționarea și instalarea infrastructurii de încărcare vor fi adaptate creșterii gradului de utilizare a vehiculelor electrice la nivelul gospodăriilor, al instituțiilor și al companiilor, ca urmare a cererii pentru flote – a declarat Marius Chiriac, director al Enel X România. El a adăugat că Enel X România se angajează să ofere posesorilor de vehicule electrice (inclusiv flote) posibilitatea de a se deplasa în toată țara, de la nord la sud și de la est la vest, fără a se îngrijora că nu vor găsi rapid următorul punct de încărcare. „Prin acest plan ambițios de dezvoltare a unei infrastructuri extinse de încărcare în următorii cinci ani vom contribui la un transport mai curat și mai sustenabil în toată România“, a spus Marius Chiriac. 

 

Unde vor fi punctele de încărcare 

Enel X România va oferi serviciul de instalare de infrastructură de încărcare către „partenerii de reîncărcare“, cum ar fi centre comerciale, supermarketuri, restaurante și hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de vehicule electrice. Aceștia nu vor suporta niciun fel de costuri pentru instalarea și mentenanța infrastructurii de încărcare, ci vor oferi doar locurile de parcare.

Potrivit reprezentanților Enel X România, infrastructura ce urmează să fie dezvoltată se bazează pe soluțiile de încărcare noi, inteligente, ale diviziei globale Enel X. Acestea sunt echipamente modulare, scalabile, livrabile „la cheie“ către consumatorii individuali, companii și instituții. Este prevăzută instalarea de stații cu putere de 22 kW (Quick), 50 kW (Fast) și peste 150 kW (Ultrafast).

Noile produse fac parte din recent-lansata gamă „Juice Family“. Acestea sunt:

  JuicePole – o stație de încărcare ce va fi instalată în orașe, facilitând  încărcarea cu ajutorul noului ecran și integrării cu aplicația Enel X Recharge. Aceasta poate asigura încărcarea simultană a două vehicule, prin curent alternativ, și este echipată cu cele mai noi tehnologii de conectivitate. JuicePole poate fi activat cu ajutorul Enel X Recharge App, care permite utilizatorilor să identifice o stație din apropiere, să rezerve un punct de încărcare și să monitorizeze încărcarea bateriei în timp real, prin intermediul telefonului mobil.

  JuiceBox – o stație care poate fi instalată în locuințe individuale, fiind disponibilă și în versiune comercială pentru încărcarea flotelor de vehicule. 

  JuiceLamp - integrează infrastructura de iluminat public cu cea de încărcare. Aceasta este o „lampă LED inteligentă“ care, pe lângă asigurarea unei eficiențe ridicate și a controlului de la distanță, oferă posibilitatea de a încărca două vehicule în același timp. JuiceLamp poate fi, de asemenea, configurată pentru supraveghere video, monitorizarea calității aerului, conectivitate prin fibră optică sau Wi-Fi urban.

Enel X este o nouă divizie globală a Enel, dedicată dezvoltării de produse și servicii digitale inovatoare în domeniile în care energia are cel mai mare potențial de transformare: orașe, locuințe, industrii și mobilitate electrică.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic din țară, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Compania, care activează din 2005, are 3.100 de angajați și oferă servicii pentru 3 milioane de clienți.   

Comentarii

loading...