Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Enel X România investește 500.000 de euro în centrale fotovoltaice

Enel X România investește 500.000 de euro în centrale fotovoltaice

Panourile amplasate la Gemi Center din Arad vor reduce emisiile de dioxid de carbon cu 48,6 tone/an.

Ioana Roșu 0 comentarii

În localitățile Sebiș și Arad au fost finalizate instalarea a trei sisteme de panouri fotovoltaice în valoare de 500.000 de euro, anunță Enel X România.

”Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a finalizat instalarea a trei sisteme de panouri fotovoltaice în localităţile Sebiş şi Arad, în urma unei investiţii totale de peste 500.000 de euro. Proiectele, de care vor beneficia firmele Gema Superb, Masofma şi Gemi Center, presupun amplasarea a 1.500 de panouri fotovoltaice pe acoperişurile clădirilor celor trei operatori economici, precum şi instalarea de soluţii de infrastructură electrică şi staţii JuicePole de încărcare pentru vehiculele electrice”, arată compania.

Sistemul instalat pe clădirile Gema Superb din Sebiş (judeţul Arad) va contribui la reducerea cu 114,2 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

”Soluţiile Enel X România de eficienţă energetică destinate companiilor permit generarea independentă a energiei electrice, creşterea gradului de flexibilitate energetică şi a profitabilităţii, prin reducerea costurilor cu energia electrică, precum şi reducerea impactului asupra mediului, prin scăderea amprentei de carbon. Investiţiile celor trei firme din Arad arată că tot mai mulţi antreprenori români sunt interesaţi de energia curată, din surse regenerabile, atât pentru reducerea costurilor, cât şi datorită sustenabilităţii acesteia”, a declarat Marius Chiriac, head of B2B, Enel X România.

Panourile amplasate la Gemi Center din Arad vor reduce emisiile de dioxid de carbon cu 48,6 tone/an, în timp ce sistemul fotovoltaic instalat la firma Masofma (localitatea Sebiş) va contribui la reducerea cu 61,8 tone /an a emisiilor de dioxid de carbon.

”Suntem pregătiţi să facem tranziţia către o energie verde, sustenabilă, iar soluţia propusă de către Enel X ne aduce mai aproape de obiectivul nostru. Este important pentru noi să putem asigura energie curată pe tot fluxul de producţie, în paralel cu îmbunătăţirea nivelului de eficienţă energetică”, a declarat Cosma Gheorghe, actionar al companiilor Gemi, Gema şi Masofma.

Echipamentele şi tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanţe si fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanţi pentru piaţa de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

”Optimizarea consumului energetic este foarte importantă pentru un centru comercial şi sportiv, iar soluţia propusă de către Enel X este una potrivită nevoilor noastre. În acelaşi timp, clienţii noştri sunt deschişi către mobilitatea electrică, unii dintre ei fiind deja posesori de autovehicule electrice, aşadar am inclus în planul nostru şi soluţii de încărcare a acestor vehicule”, a spus, la rândul său, George Ţucudean, actionar al companiilor Gemi, Gema şi Masofma.

 

Citește totul despre:

#500.000 euro #Enel X România

Comentarii

loading...