18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieEticheta in mediul corporate – cum sa te imbraci si ce este...

Eticheta in mediul corporate – cum sa te imbraci si ce este indicat sa eviti

Daca lucrezi la birou, firma are un eveniment de organizat sau esti nevoita sa participi la unul, trebuie sa stii cum sa te imbraci si, mai ales, cum sa te comporti intr-un astfel de context. Daca problema hainelor este usor rezolvata cu ajutorul unui card de cumparaturi, exista cateva reguli nescrise de care sa tii cont atunci cand socializezi in cadrul unui astfel de eveniment.

In acest articol iti vom prezenta o serie de sfaturi pe care sa le iei in seama, indiferent daca participi la o petrecere, o strangere de fonduri sau o mica adunare a investitorilor. Iata care sunt acestea:

 

Tinuta potrivita

Evenimentul corporate la care participi in numele firmei este extrem de important pentru a obtine noi contacte si potentiali clienti. Indiferent de fisa postului, cand participi la un astfel de eveniment corporate este important sa te imbraci elegant, cu mult bun gust si sa eviti machiajul prea strident.

De altfel, o mica vizita prin magazinele de haine casual sau elegante va fi de mare ajutor in alegerea tinutei perfecte. Multe dintre ele au reduceri pe perioada verii sau facilitati de plata in rate, cu ajutorul cardurilor de cumparaturi de tipul CardAvantaj sau de la alte banci. Tinuta aleasa nu trebuie sa fie neaparat scumpa, ci sa emane rafinament. De asemenea, opteaza pentru o pereche de pantofi eleganta, dar comoda, iar tinutei adauga-i o accesorizare minima: o bratara sau ceas si o pereche de cercei sunt suficiente.

 

Cand trebuie sa ajungi la eveniment

Asa cum scrie si in invitatie, chiar de mai multe ori, cu scopul de a atrage atentia, ora stabilita nu trebuie depasita cu mai mult de 15 minute (sfertul academic). De preferat, sa ajungi la ora mentionata pentru ca vor fi diverse formalitati de inregistrare si receptie. In cazul in care esti gazda, trebuie sa ajungi la eveniment cu cel putin 30 de minute inainte ca acesta sa inceapa.

 

Cum te prezinti tu sau alte persoane grupului

Atunci cand esti gazda este foarte important sa fii sociabila, sa saluti toti invitatii, iar celor pe care nu ii cunosti sa le oferi o carte de vizita. La fel se intampla si cand trebuie sa prezinti persoane noi grupului. Nu este deloc complicat, atata vreme cat prezentarea se face de la persoanele de rang mai jos catre cele de rang superior. Si nu uita niciodata sa folosesti titulatura adecvata: domnul (doctor, avocat, etc.).

 

Subiectele de discutie

Daca esti sociabila si ascultatoare, iti va fi foarte usor sa te faci placuta in discutii. Cel mai important este sa eviti intreruperea persoanelor care vorbesc in momentul respectiv si sa astepti politicos sa isi termine ideea. Ca limbaj nonvebal, stai dreapta, nu iti incrucisa bratele si arata-te interesata de tema discutiei. Iar daca poti veni cu informatii noi sau subiecte interesante in decursul discutiei, cu atat mai bine.

 

Manichiura, o carte de vizita

Mainile unei doamne trebuie sa fie intotdeauna ingrijite, fara oja sarita sau in culori electrizante. In cazul unui eveniment corporate se recomanda o manichiura french, in culori pastel sau chiar una semipermanenta, cu conditia ca unghiile sa nu fie foarte lungi. In plus, cu ajutorul mainilor gesticulezi, strangi mana cu participantii, iar manichiura trebuie sa fie impecabila. Acasa sau la saloanele de specialitate, unde poti plati prin CardAvantaj, specialistele sunt gata sa aiba grija de frumusetea si sanatatea mainilor tale.

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă