12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieEurostat: Prețul locuințelor a crescut mai mult în România, decât în UE

Eurostat: Prețul locuințelor a crescut mai mult în România, decât în UE

Un avans mai mare a fost înregistrat în România, unde preţul locuinţelor a crescut cu 5,3% în ritm anual, potrivit datelor publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În primul trimestru din 2019, în rândul statelor membre, cele mai mari creşteri anuale ale preţurilor la locuinţe au fost raportate în Slovenia (18,2%), Letonia (13,7%), Slovenia (11,8%) şi Cehia (9,9%), singurul declin fiind în Italia (minus 0,6%).

Comparativ cu trimestrul trei din 2018, preţurile locuinţelor au crescut cu 0,6% în Uniunea Europeană şi cu 0,7% în zona euro, în perioada octombrie-decembrie 2018. În rândul statelor membre, cele mai mari creşteri trimestriale ale preţurilor la locuinţe au fost raportate în Slovenia (6,5%), Letonia (4,3%) şi Malta (3,8%), scăderi fiind raportate în Danemarca (minus 1,7%), Belgia (minus 0,5%), Marea Britanie (minus 0,4%), Suedia, Italia şi Franţa (toate cu minus 0,2%).

România a fost peste media UE, cu un avans trimestrial de 0,8% în trimestrul patru din 2018, după un declin de 0,7% în precedentele trei luni. 

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă