12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFalimentul Thomas Cook pune în mare dificultate turismul din Bulgaria

Falimentul Thomas Cook pune în mare dificultate turismul din Bulgaria

Peste 350.000 de turişti vizitau anual Bulgaria prin intermediul firmei britanice, potrivit agenţiei de presă BTA.

Între 350 şi 450 de mii de turişiti străini călătoreau în Bulgaria prin agenţia Astral Holidays, colaborator al Thomas Cook.

Aproximativ 2.500 de turişti sunt acum în Bulgaria şi aşteaptă să fie repatriaţi, potrivit Ambasadei britanice din Bulgaria.

O întâlnire de lucru este programată pentru marţi. Vor participa la discuţii proprietarii de hoteluri şi operatorii de turism care lucrează cu Thomas Cook, precum şi persoane din Ambasada Marii Britanii şi reprezentanţi ai protecţiei consumatorilor, a declarat Angelkova.

Aceasta a mai spus că Ministerul Turismului a luat legătura cu conducerea Thomas Cook pe 20 septembrie.

Autoritatea Britanică de Aviaţie Civilă a trimis Ministerului Turismului un formular special care va fi transmis tuturor celor 6.000 de hoteluri bulgare care lucrează cu Thomas Cook, iar pe baza acestui formular vor putea solicita toate plăţile cuvenite şi îşi vor acoperi costurile.

Thomas Cook are datorii importante către hotelurile din Bulgaria, deoarece plăţile pentru sejururi se fac după 60 de zile de la încheierea vacanţelor, ceea ce înseamnă că plăţile pentru iulie şi august nu au fost achitate.

Pe de altă parte, vacanţele planificate pentru sfârşitul sezonului vor fi anulate, la fel şi contractele pentru 2020, a anunţat specialistul în turism, Roumen Draganov, citat de Mediafax.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă