13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieFermierii pot crește producțiile cu ajutorul unei platforme digitale

Fermierii pot crește producțiile cu ajutorul unei platforme digitale

Marilena Dan

DeKalb, marcă înregistrată a Monsanto Technology LLC, a lansat platforma digitală Smart, adresată fermierilor care vor să crească producția de porumb cultivată pe aceeași suprafață.

Cu ajutorul DeKalb Smart, fermierii beneficiază de recomandări privind alegerea optimă a hibridului de porumb, în funcție de tipul de sol și de mediul de cultură. Totodată, aplicația recomandă densitatea optimă de plantare, pentru a se obține profitabilitate maximă. Potrivit testelor preliminare efectuate anul trecut, productivitatea culturii poate să crească cu până la 30%. Toate informațiile sunt accesibile fermierului pe telefonul mobil, tabletă sau pe calculator.  

Cultura este monitorizată constant cu ajutorul imaginilor din satelit, care, pornind de la consistența vegetației, pot semnala probleme precum dezvoltarea neuniformă a plantației, cauzată de factori pedoclimatici, boli, dăunători sau alte accidente. „Fermierii caută în permanență metode pentru a-și mări productivitatea. Prin utilizarea tehnologiei și a noilor soluții digitale din agricultură, fermierii pot să-și maximizeze profitul, să aibă mai multă predictibilitate în privința evoluţiei culturilor, dar și să facă o agricultură sustenabilă”, a declarat Octavian Chihaia, director General al Monsanto România, Bulgaria și Republica Moldova, la conferința de lansare a soluției digitale.

Anul trecut, au fost făcute teste preliminare la Centrele tehnologice DeKalb din Europa, unde sunt semănate anual 700 de hectare de loturi, prin utilizarea de înaltă tehnologie. Aici, hibriziide porumb DeKalb® au fost testați în toate condițiile pedologice, la diferite densități, fiind colectate peste 1.000 de observații cu date pentru fiecare hibrid.  În urma rezultatelor obținute, specialiștii au creat o serie de soluții inteligente reunite sub denumirea DeKalb Smart. Tehnologia dezvoltată pentru culturile de porumb a fost testată cu success, anul trecut, în 12 state europene, printre care: România, Franța, Ungaria, Spania și Italia, țări mari cultivatoare de porumb. „Soluțiile Smart optimizează la maximum potențialul hibrizilor DeKalb și al terenului. Practic, această tehnologie ține cont de specificul fiecărui tip de sol existent și oferă soluția personalizată, parcelă cu parcelă”, a afirmat Daniel Stanciu, director Marketing și Strategie al Monsanto România, Bulgaria și Republica Moldova.

Versiunea DeKalb Smart este disponibilă de astăzi și poate fi accesată de pe orice dispozitiv cu acces la internet, iar aplicația pentru mobil urmează să fie disponibilă în scurt timp. România este printre primele țări europene în care este lansată noua tehnologie. În România, clienții DeKalb vor putea beneficia de unul dintre cele două pachete ale soluției DeKalb Smart: Freemium și Silver.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă