10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăEconomieFiat va plăti Luxemburgului facilităţile fiscale primite

Fiat va plăti Luxemburgului facilităţile fiscale primite

“Este o victorie legală importantă pentru Comisie”, a declarat Dimitrios Kyriazis, şeful Facultăţii de Drept la New College of the Humanities London, conform sursei citate.

În urmă cu patru ani, Comisia Europeană a decis că Fiat şi Starbucks au beneficiat de avantaje fiscale incorecte din partea Luxemburgului şi Olandei şi în consecinţă, comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, a somat în 21 octombrie 2015 Fiat şi Starbucks să ramburseze până la 30 de milioane de euro fiecare, primul către Luxemburg şi al doilea către Olanda.

Cele două companii şi ţările vizate au depus fiecare recursuri împotriva acestei decizii a executivului comunitar iar tribunalul european a examinat marţi aceste recursuri.

“Comisia Europeană nu a putut demonstra existenţa unui avantaj în favoarea Starbucks”, a anunţat Tribunalul General. În cazul Fiat, instanţa precizează că “se confirmă decizia Comisiei cu privire la măsurile de sprijin acordate de Luxemburg pentru Fiat Chrysler Finance Europe”.

Margrethe Vestager, fost ministru al Economiei în Danemarca, a afirmat că “obiectivul final, acela de a convinge companiile să îşi plătească cota justă din impozit, poate fi atins doar printr-o combinaţie de modificări legislative, prin forţarea statelor să adauge reguli şi prin schimbarea filozofiilor corporative”, informează Mediafax.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă