22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAcces mai facil la finantare pentru IMM

Acces mai facil la finantare pentru IMM

Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) va simplifica modul de accesare a finantarii de 50 milioane de lei prin Programul national multianual pe perioada 2006-2009 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare/retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii.
Prin acest program vor fi sustinute, prin alocatii financiare nerambursabile de maximum 50.000 de euro, investitii realizate de beneficiarii eligibili, in procent de pana la 60% din valoarea proiectelor, la care se adauga un credit de 25% din contravaloarea totala, contributia intreprinzatorilor fiind de 15%.
"Prin realizarea unor protocoale cu mai multe institutii bancare, se are in vedere ca micii intreprinzatori sa aiba posibilitatea sa lucreze direct cu banca ai caror clienti sunt deja, pentru acordarea creditului, care reprezinta 25% din contravaloarea totala a investitiei", ne-a declarat presedintele ANIMMC, Csáka.
Spre deosebire de anii anteriori, cand componenta de credit se acorda doar printr-o banca selectata prin licitatie, acum se intentioneaza flexibilizarea modalitatilor de finantare care sa asigure o transparenta totala asupra intregului proces de implementare a programului.
Astfel, au fost invitate sa participe la program nu mai putin de 20 de banci comerciale. Acestea sunt Bank Leumi, ING, CEC, Banca Transilvania, Banca Romaneasca, Alpha Bank, Romexterra, Eximbank, HVB Tiriac, BRD, Erste Bank, Piraeus Bank si BCR. Dupa o prima discutie cu reprezentantii acestor banci, in care li s-a prezentat oferta de derulare a programului, agentia urmeaza sa incheie cu ele protocoale de colaborare. Semnarea protocolului, la care va adera si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), este prevazuta pentru data de 27 martie.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă