25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAdministrare fiscala centralizata pentru contribuabilii mijlocii

Administrare fiscala centralizata pentru contribuabilii mijlocii

Cifra de afaceri luata in considerare pentru definirea categoriei contribuabililor mijlocii va fi raportata la situatiile financiare incheiate la 31 decembrie 2005, potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
In cadrul organizarii centralizate vor fi administrate si situatiile contribuabililor cu domiciliul fiscal pe raza fiecarui judet aflati in procedura insolventei pentru creante fiscale mai mari de trei milioane de lei.
Daca numarul contribuabililor mijlocii selectati conform criteriilor precizate este mai mic de 200, in administrarea structurilor mentionate vor trece un numar corespunzator de contribuabili selectati in ordinea descrescatoare a cifrei de afaceri dintre contribuabilii administrati de administratiile finantelor publice ale municipiilor resedinta de judet.
Informatiile aflate in sistemul informatic de administrare a creantelor fiscale pentru contribuabilii mijlocii persoane juridice si pentru sediile secundare ale acestora vor fi transferate in format electronic intre organele fiscale implicate in procedura de predare-primire pe data de 1 aprilie. Protocolul de predare-primire a dosarelor fiscale, a altor documente si a informatiilor privind evidentele fiscale ale contribuabililor mijlocii si ale sediilor secundare ale acestora de la organele fiscale implicate catre Administratiile Finantelor Publice pentru Contribuabilii Mijlocii din cadrul Directiilor Generale ale Finantelor Publice Judetene va trebui sa se finalizeze pana pe 20 aprilie.
Sediile secundare ale contribuabililor mijlocii persoane juridice vor fi administrate, dupa 1 ianuarie, de Administratiile Finantelor Publice pentru Contribuabilii Mijlocii din cadrul Directiilor Generale ale Finantelor Publice Judetene sau de Directia Generala a Finantelor Publice a municipiului Bucuresti. Totodata, pentru contribuabilii mijlocii a caror cifra de afaceri in anul precedent este inferioara celei stabilite drept criteriu de selectie a acestora pentru incadrarea in categoria contribuabililor mijlocii, scoaterea din administrare va fi realizata dupa o perioada de patru ani consecutivi in care nu mai indeplinesc criteriul de selectie.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă