13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAlpha Bank da "liber de vama"

Alpha Bank da “liber de vama”

Alpha Bank Romania a anuntat lansarea produsului Alpha Custom, destinat sa sprijine firmele in decontarea electronica a datoriilor vamale. Banca a semnat o conventie cu Autoritatea Nationala a Vamilor, in baza careia in majoritatea punctelor vamale va fi instalata o aplicatie informatica. Astfel, birourile vamale vor putea utiliza forma electronica a ordinului de plata pentru Trezorerie pentru a acorda "liber de vama” companiilor care importa sau exporta bunuri si care sunt clienti ai Alpha Bank Romania. Produsul Alpha Custom este aplicatia care permite transferul electronic al datelor intre banca si birourile vamale si pune la dispozitia acestora vizualizarea mesajelor electronice transmise de banca in formatul agreat in comun. “In acest mod clientii pot obtine eliberarea bunurilor din vama in maximum o ora dupa ce banca a transmis dovada platii taxelor efectuata de compania respectiva”, se precizeaza intr-un comunicat al Alpha Bank.
Serviciul Alpha Custom este oferit gratuit clientilor bancii. Accesul la aceasta aplicatie este usor, deoarece clientii trebuie sa completeze doar un ordin de plata si nimic mai mult. In cazul in care clientii sunt abonati ai serviciului de Internet Banking Alpha Click, acestia vor putea efectua plata obligatiilor vamale direct de la firma sau de acasa. “Datorita vitezei cu care se aproba plata clientii vor economisi bani si din taxele de depozitare a marfurilor in vama. Aceasta este, de fapt, directia de dezvoltare in viitor a produselor si serviciilor Alpha Bank, caracterizate prin utilizare simpla, viteza si flexibilitate”, se mai arata in comunicatul bancii.
Alpha Bank Romania pune la dispozitia fiecarui birou vamal mentionat in conventie, in fiecare zi bancara, la intervale de 60 de mi-nute, intre orele 09.30 si 16.00, cate un fisier cu incasarile procesate pana la ora respectiva. Informatia electronica primita va reprezenta dovada necesara pentru acordarea liberului de vama pentru companiile cliente ale bancii, inlocuind copia clasica a ordinului de plata.
In cadrul conventiei sunt incluse urmatoarele 15 puncte vamale in care exista instalata aplicatia Alpha Custom: Arad, Baia Mare, Baneasa, Bucuresti Antrepozite, Bucuresti Sud, Cluj-Napoca, Constanta Port, Constanta Sud, Giurgiu Zona Li-bera, Iasi, Oradea Baza, Otopeni Calatori, Sibiu, Timisoara Baza, Targuri si expozitii.
Potrivit informatiilor oferite de banca, in perioada urmatoare si alte puncte vamale vor avea instalata aplicatia Alpha Custom.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă