13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBCR va putea realiza tranzactii bursiere

BCR va putea realiza tranzactii bursiere

Banca Comerciala Romana va putea sa realizeze operatiuni pe piata de capital cum ar fi tranzactionarea instrumentelor financiare pe cont propriu, dar si operatiuni in contul clientilor, dupa ce a primit avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Astfel, BCR Securities, compania de brokeraj a grupului BCR, va fi integrata, cel mai probabil, in banca, devenind un departament al institutiei de credit.
Comisia a aprobat modificarea atestatului de inscriere a bancii in registrul CNVM, ca urmare a modificarii activitatilor ce vor fi desfasurate de BCR pe piata de capital, avand in vedere solicitarea formulata de banca la inceputul lunii mai.
BCR va putea sa preia si sa transmita ordine privind unul sau mai multe instrumente financiare, sa execute ordinele in contul clientilor, sa tranzactioneze instrumente financiare pe cont propriu, precum si sa administreze portofoliile, inclusiv portofoliile de conturi individuale ale investitorilor, pe baza discretionara, cu respectarea mandatului dat de acestia, atunci cand aceste portofolii includ unul sau mai multe instrumente financiare.
Consultanta pentru investitii, subscrierea de instrumente financiare si/sau plasamentul de instrumente financiare in baza unui angajament ferm, precum si plasamentul de titluri fara un angajament ferm sunt, de asemenea, activitati ce vor putea fi desfasurate de BCR.
Totodata, BCR va avea posibilitatea sa pastreze si sa administreze instrumentele financiare in contul clientilor, inclusiv custodia si servicii in legatura cu acestea, cum ar fi administrarea fondurilor sau garantiilor, putand sa realizeze si servicii de schimb valutar in legatura cu activitatile de investitii prestate.
Activitatea grupului BCR pe piata de capital a fost realizata, pana in prezent, prin intermediul societatii de servicii de investitii financiare BCR Securities, rezultata din procesul de fuziune prin absorbtie a celor doua societati de valori mobiliare la care Banca Comerciala Romana detinea participatii de capital, respectiv Intermob SVM si Financiara Stock Agency (FINAREX).

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă