13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024

Breviar

Distributia de gaze, concesionata in 25 de comune

Ministerul Economiei si Comertului este pregatit sa concesioneze pentru 49 de ani distributia gazelor naturale din 25 de localitati. Contractele urmeaza sa fie atribuite prin licitatii publice, care vor avea loc pe data de 5 august la sediul ministerului. Cele 25 de localitati se afla in judetele Arad, Arges, Bacau, Braila, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Iasi, Ilfov, Prahova, Olt, Vaslui si Valcea.

Amenzi grele pe litoral

Medicii veterinari inspectori care isi desfasoara activitatea pe litoral, in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2005, au controlat in perioada 15.07.2005-22.07.2005 864 de unitati, dintre care 123 de unitati de procesare, 68 de piete si targuri, 243 de unitati de comercializare si 430 de unitati de alimentatie publica. Neregulile constatate au condus la aplicarea de amenzi contraventionale in valoare de 18.000 de lei (RON) si confiscarea unei cantitati de 3,93 tone de produse alimentare, neconforme cu normele si cerintele igienice sanitare veterinare, in valoare de 9.010 lei (RON).

Autorizatia de procurare urgenta a armei letale – 300 RON

Executivul a majorat prin ordonanta de urgenta tarifele pentru diverse activitati prestate de catre Ministerul Administratiei si Internelor. Astfel autorizatia de procurare in regim de urgenta a armei letale va costa 300 RON si se va emite in 30 de zile. In procedura normala, autorizatia de procurare a armei letale costa doar 100 de RON, dar dureaza 45 de zile. Eliberarea certificatului de cazier judiciar costa 0,8 RON in procedura normala de zece zile. Avizarea planurilor de paza pentru agentii economici costa 100 RON in procedura de urgenta (zece zile) si 50 RON in procedura normala (30 de zile).

Carburanti de un milion de euro neinregistrati in contabilitate

Garda Financiara a descoperit ca o firma din Prahova, “Adossal” SRL, a derulat afaceri cu carburanti in valoare de un milion de euro fara sa conduca contabilitate proprie. In primul rand, firma din Ploiesti a vandut motorina de 10,1 miliarde de lei fara sa inregistreze acest lucru in contabilitate si fara sa existe vreun document de achizitie pentru acestea. In plus, firma a cumparat produse petroliere de 27,5 miliarde de lei fara sa inregistreze documentele de achizitie.

Mobifon a ajuns la 5,2 milioane de clienti

Compania MobiFon, operatorul serviciului de telefonie mobila Connex, avea la finele lunii iunie 5,2 milioane de clienti, cu 28% mai mare decat la jumatatea anului 2004, se arata intr-un comunicat al grupului Vodafone, care a preluat operatorul roman in primavara acestui an. Din numarul total de clienti 65% utilizau cartele preplatite, iar restul aveau contracte de abonament. Venitul mediu pe utilizator realizat de Mobifon in perioada de 12 luni, incheiata pe 30 iunie, a fost de 167 de dolari. Veniturile aduse de clientii cu cartela au fost de 67 de dolari, iar media incasarilor pentru abonati a fost de 330 de dolari.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă