Breviar

Privatizarea Distrigaz Sud, inchisa Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a anuntat ca inchiderea privatizarii Distrigaz Sud va avea loc astazi. "Negociatorii MEC s-au intalnit vineri cu reprezentantii Gaz de France, reusind ...

Rl online 0 comentarii

Privatizarea Distrigaz Sud, inchisa

Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a anuntat ca inchiderea privatizarii Distrigaz Sud va avea loc astazi. "Negociatorii MEC s-au intalnit vineri cu reprezentantii Gaz de France, reusind sa-i convinga pe acestia sa isi dea acordul pentru ca inchiderea privatizarii Distrigaz Sud sa aiba loc la sfarsitul acestei luni. Saptamana trecuta, reprezentantii Gaz de France au anuntat ca anularea abonamentului la gazele naturale, decisa de ANRGN, i-ar putea face sa se razgandeasca in privinta inchiderii privatizarii cu compania romaneasca de distributie daca nu se gaseste alta solutie pentru recunoasterea costurilor", a precizat MEC.

Parc eolian in apropiere de Galati

La Smardan, localitate situata in apropiere de Galati, va fi infiintat un parc eolian pentru producerea energiei electrice. Vicepresedintele Consiliului Judetean Galati, Mircea Toader, a anuntat ca proiectul pe care l-a initiat va fi pus in practica in parteneriat public-privat, prin colaborarea cu o firma din Bucuresti, care face parte dintr-un concern multinational, din care fac parte firme din Germania, Suedia si Danemarca. In acest proiect este prevazuta instalarea a 25 de turbine eoliene, fiecare dintre acestea costand 1,5 milioane de euro. Turnul pe care este montata turbina are o inaltime de 40 de metri, fundatia acestuia fiind de 18 metri. Consiliul Local Sendreni va incasa chiria pentru terenul alocat acestui proiect si va beneficia de energie electrica la un pret mai mic, iar firma care va investi in acest proiect va vinde energia produsa.

Pregatiri pentru aderare

Intreprinzatorii din mai multe localitati din tara au participat la peste 30 de conferinte care au avut drept scop pregatirea lor pentru integrare, evenimentele fiind organizate de Departamentul Economic si de Integrare Europeana al Uniunii Democrate Maghiare din Romania si Fundatia pentru Management in Administratia Publica Locala, in colaborare cu Ministerul Economiei si Transporturilor din Republica Ungara. Potrivit organizatorilor, in Ungaria, in perioada de pre-aderare, pregatirea profesionala a intreprinzatorilor mici si mijlocii pentru cerintele pietei europene s-a desfasurat in cadrul unui program cu finantare guvernamentala, cu participarea patronatelor, expertilor etc., la conferinte participand peste 28.000 de agenti economici. Tematicile s-au referit la impactul aderarii si la schimbarile care survin pana in profunzime in meserii cum ar fi brutar, farmacist, frizer, macelar, mici producatori agricoli, turism rural.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...