Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Concurenta vrea standarde nediscriminatorii

Consiliul Concurentei a solicitat ca, in cazul adoptarii unor standarde, principala preocupare sa fie aceea ca standardele respective sa fie cat mai accesibile cu putinta si sa fie aplicate de o maniera clar nediscriminatorie. "Pentru a evita ...

Daniel Popa 0 comentarii

Consiliul Concurentei a solicitat ca, in cazul adoptarii unor standarde, principala preocupare sa fie aceea ca standardele respective sa fie cat mai accesibile cu putinta si sa fie aplicate de o maniera clar nediscriminatorie. "Pentru a evita eliminarea concurentei pe pietele relevante, toti agentii economici trebuie sa aiba acces la standarde in conditii corecte, rezonabile si nediscriminatorii", a punctat Consiliul.
O alta problema cu implicatii concurentiale identificata de Consiliu, in care apar aspecte legate de barierele la intrarea pe piata, este cea referitoare la achizitiile publice. "Din experienta acumulata de catre Consiliul Concurentei, se constata ca organizatorii de licitatii, la intocmirea caietelor de sarcini, fara a incalca legile concurentei si achizitiilor publice, dimensioneaza piete mici, cu operatori putini, pe niste criterii selective, stabilite in aplicarea unor standarde foarte specifice.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...