21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăConsum mediu, pret mare la energia electrica

Consum mediu, pret mare la energia electrica

Populatia cu consum mediu plateste cele mai mari preturi la energia electrica Populatia cu consum mediu plateste cele mai mari preturi pentru energia electrica, in timp ce categoriile cu valori mici si mari ale consumului achita tarife pe kWh (cu toate taxele incluse) mai reduse, reiese din datele publicate, joi, de Institutul National de Statistica (INS). Datele prezentate joi se refera la tarifele vala-bile la inceputul acestui an. In cazul consumatorilor casnici, sunt definite cinci categorii, in functie de consumul anual si de locuinta standard, utilata cu aparatura electrocasnica.

Categoriile de preturi

• Locuinta de 50 de mp – 0,1825 lei/kWh
La aceasta categorie au fost luate in calcul doua camere si bucatarie, utilate cu radio, televizor, frigider si aparatura electrocasnica de mici dimensiuni, ca aspirator, prajitor de paine, uscator de par, mixer. Consumul anual este de 600 kWh, exclusiv noaptea.
• Locuinte de 70 metri patrati – 0,3767 lei/kWh
La aceasta categorie, calculele au fost facute pentru trei camere si bucatarie. Dotarile locuintei sunt cele de la categoria anterioara, plus masina de spalat rufe sau vase. Consumul anual este de 1.200 kWh, exclusiv noaptea.
• Locuinta de 90 mp – 0,345 lei/kWh
La aceasta categorie au fost luate in calcul patru camere plus bucatarie, cu un consum de 3.500 kWh pe an, inclusiv noaptea.
• Locuinta de 100 metri patrati – 0,3362 lei/kWh
In aceasta categorie intra casele sau apartamentele de 4-5 camere, plus bucatarie, pretul este de 0,3362 lei/kWh, la un consum de 7.500 kWh, inclusiv noaptea.
• Locuinta de 120 mp – 0,2614 lei/kWh
La aceasta categorie au fost luate in calcul cinci camere plus bucatarie, inclusiv centrala electrica de incalzire. Este, de altfel, categoria cu consumul cel mai ridicat, 20.000 kWh anual, inclusiv noaptea. 

Cele mai citite

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....
Ultima oră
Pe aceeași temă