6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDirectorii complexurilor energetice Rovinari si Turceni vor fi destituiti

Directorii complexurilor energetice Rovinari si Turceni vor fi destituiti

Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, va schimba directorii complexurilor energetice Rovinari si Turceni, masura luata in urma anchetei Corpului de Control al ministrului, potrivit careia Elec-trica a achizitionat energie electrica de la cele doua unitati prin intermediul unor furnizori privati la un pret cu o treime mai mare decat pretul platit de fir-mele private. "In baza raportului preliminar, am decis inlocuirea unor directori din cadrul celor doua complexuri, implicati direct in incheierea contractelor de livrare a energiei electrice catre anumiti furnizori privati, energie care ajungea la societatea Electrica la un pret cu o treime mai mare decat pretul platit de firmele private”, a declarat ministrul Economiei. El a precizat ca a solicitat reprezentantilor companiei Electrica si reprezentantilor celor doua complexuri sa rezilieze in cel mai scurt timp posibil contractele inche-iate cu furnizori privati. Electrica va incheia contracte pentru achizitia de energie direct cu cele doua complexuri.
Totodata, Seres a spus ca va solicita o expertiza financiara la compania Electrica pentru a vedea la ce valoare se ridica pierderile financiare rezultate in urma contractelor cu furnizorii privati. In urma cu aproape o luna, ministrul declara ca firmele private cumpara de la producatori energie electrica la un pret de 95 lei/MWh, iar Electrica, cu 136 lei/MWh.
El a solicitat ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, sa delege doi reprezentanti ai directiilor Cercetari Penale si In-vestigarea Fraudelor sa participe la ancheta derulata de MEC pe piata energiei electrice.
In urma unor controale desfasurate in luna aprilie la unii pro-ducatori si distribuitori de energie electrica, reprezentantii Ministerului Economiei au identificat o serie de abateri grave de la legislatia in vigoare, iar in unele situatii exista suspiciuni privind intrunirea elementelor constitutive ale unor infractiuni economice prevazute de Codul Penal.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă