13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăExista si in Romania dezvoltatori optimisti

Exista si in Romania dezvoltatori optimisti

Evolutie. Companiile care au rezistat pe piata ar putea, chiar in contextul crizei, sa dezvolte afacerile din zona rezidentiala.

Desi situatia din piata i-a determinat pe multi dezvoltatori sa inchida santierele, in timp ce altii, care aveau de gand sa demareze proiecte in viitorul apropiat, si-au regandit strategia si s-au indreptat catre alte locatii, exista si dezvoltatori care au preferat sa construiasca in continuare, avand in plan livrarea de apartamente noi atat anul acesta, cat si in 2010.

Proiecte cu sute de locuinte in constructie
 "In toate orasele unde avem proiecte, Iasi, Bacau, Ploiesti, Brasov, acestea sunt amplasate in zone centrale, iar in Bucuresti am concentrat majoritatea proiectelor intr-unul dintre cele mai bine cotate cartiere: Titan, pastrand zona supercentrala pentru proiectul de lux Evocasa Selecta, construit in zona Foisorul de Foc. Adama va livra in acest an peste 500 apartamente, in timp ce alte cateva mii sunt in constructie, lucru care dovedeste convingerea noastra ca economia isi va reveni", a declarat Asher Lax, Sales&Marketing Manager al dezvoltatorului Adama. Evocasa Selecta va cuprinde 79 de apartamente de lux, dar si spatii comerciale. O alta companie, Mivan Development, dezvoltatorul centrului comercial Liberty Center, a inceput livrarea primelor 316 apartamente din ansamblul rezidential NewTown Residence, situat in zona Dristor din Bucuresti, dupa o investitie de 80 milioane de euro.

 

Prima faza de constructie a complexului cuprinde cinci blocuri, trei cu 12 etaje si doua cu cinci etaje. Faza a doua va aduce inca 335 apartamente, ce vor fi livrate la sfarsitul acestui an. si dezvoltatorul ansamblului Asmita Gardens, situat pe Splaiul Unirii, are in plan livrarea catorva zeci de apartamente din prima faza a proiectului, 270 de locuinte din cele 324 fiind deja vandute pana in luna august. Un alt ansamblu rezidential ce urmeaza sa fie finalizat la sfarsitul acestui an este Vivando Unirii, dezvoltat de compania israeliana Ocif Group. "Raman activi acei dezvoltatori care, in ultimul an, au beneficiat de surse de finantare care le-au permis sa continue lucrarile in contextul blocajului din piata si al scaderii dramatice a numarului de tranzactii. Cu o strategie adaptata situatiei, promovand oferte tot mai interesante, multi dintre ei au sanse reale sa vanda in viitorul apropiat tot ce au construit ", crede Valentin Dudau, consultant imobiliar independent.

Ce ii ajuta pe vanzatori
Programul "Prima Casa", dar si faptul ca exista potentiali clienti in piata care, dupa ezitarile din ultimul an si dispunand de finantare, acum decid sa cumpere locuinte, vor reprezenta elemente catalizatoare in bunul mers al afacerilor dezvoltatorilor imobiliari. De asemenea, dupa retragerea unui numar semnificativ de companii din piata, cei care au rezistat in ultimul an vor avea avantajul unei competitii mai putin acerbe la vanzarea de apartamente si case.
Sursa: Daniel Zamfirescu, consultant imobiliar

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă