8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăNou zacamant de gaze la Adjud

Nou zacamant de gaze la Adjud

» Petrom estimeaza ca productia va demara la sfarsitul anului 2007 sau inceputul lui 2008.

» Compania va investi in acest an aproximativ 500 milioane de euro in explorare si productie.

Petrom a descoperit un zacamant de gaze la Adjud (Vrancea) cu un volum zilnic de 130.000 metri cubi de gaze naturale si 11 tone de gaz condensat, care ar putea fi exploatat la sfarsitul anului 2007.
Zacamantul a fost descoperit in urma utilizarii unor tehnologii moderne de explorare, care au fost utilizate la sonda Torcesti din localitatea Adjud. "Intentionam sa incepem cat mai devreme faza de dezvoltare a acestui nou zacamant. Estimam ca putem demara deja productia la sfarsitul anului 2007 sau inceputul lui 2008. Vom fora o noua sonda si vom finaliza instalatia de tratare a gazelor, conducta de transport si statia de masurare a acestora", a declarat Werner Ladwein, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de explorare si productie.
Potrivit acestuia, Petrom va investi in acest an aproximativ 500 milioane de euro in explorare si productie. Sonda de la Adjud a fost forata la sfarsitul anului trecut, la o adancime de 2.986 metri. "In prezent, analizam posibilitatile de conectare la infrastructura de distributie existenta in zona. In urma rezultatelor obtinute in baza acestui nou concept de explorare, Petrom va continua activitatile de explorare in zona", a adaugat Ladwein.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă