13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPreturi mai mici cu 30% pe piata de lux

Preturi mai mici cu 30% pe piata de lux

Interes. Proprietatile exclusiviste isi gasesc cumparatori si in randul celor care urmaresc obtinerea unui profit in viitor.

Proprietatile de lux reprezinta, in continuare, un pol de atractie pentru persoanele dornice sa beneficieze de oportunitatile aparute pe piata in ultima perioada, insa pretentiile cumparatorilor s-au schimbat de la un an la altul. Daca anii anteriori decizia de cumparare era dictata, in prima instanta, de pret, acum doar echilibrul dintre pret, zona si calitate reprezinta factorul determinant in procesul de cumparare.
Potrivit consultantilor companiei EuroMetropola, clientii de lux au devenit selectivi in privinta proprietatilor si s-au transformat in vanatori de oportunitati, fara a omite, totodata, si latura investitionala a unui asemenea tip de tranzactie. Mai mult decat atat, un interes sporit este manifestat si pentru imobilele mici si medii aflate in diferite stadii de executie. Pretul cu care acestea sunt scoase pe piata este tocmai pretul de cost si a determinat aparitia unor cumparatori in scop investitional, care urmaresc obtinerea de profit pe termen scurt si mediu. Pe langa pretul competitiv, aceste proprietati prezinta avantajul suprimarii intregii birocratii de avizare a unei constructii, mai spun consultantii.

Segmentul exclusivist este unul inca atractiv
Per ansamblul segmentului de lux vorbim de scaderi de pret cuprinse intre 30 si 40%, exceptand, desigur, proprietatile de exceptie, care dobandesc valoare permanent tocmai prin unicitatea lor. "In zona proprietatilor de lux, se gasesc inca destui potentiali clienti pentru ofertele existente acum pe piata, fie ca vorbim de persoane care doresc sa cumpere o locuinta in scopul utilizarii personale, fie ca vorbim de oameni care dispun de surse de finantare suficiente si vad, in continuare, domeniul imobiliar drept unul care merita investitii", spune Florin Dragomirescu, manager al companiei Luxury Imob. Invest.
Expertul adauga ca, in urma centralizarii datelor companiei inregistrate in primul semestru al anului curent, a tras concluzia ca aproximativ 20% din persoanele care au apelat la serviciile firmei au fost clienti interesati de proprietati de lux, cu preturi mai mari de 300-400.000 de euro.
Pe de alta parte, pentru a exemplifica scaderea preturilor in  zona de lux, reprezentantii EuroMetropola prezinta cazul unei vile din Pipera, cu 550 mp construiti si un teren aferent de 1.000 mp, care, daca in urma cu un an se tranzactiona cu aproximativ un milion de euro, in prezent se poate negocia chiar sub 500.000 de euro.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă