Reprezentanta Raiffeisen Bank Romania la Chisinau

Raiffeisen Bank Romania a deschis ieri o reprezentanta la Chisinau, in Republica Moldova, au anuntat reprezentantii bancii. "Pornind de la tendinta pozitiva inregistrata de Republica Moldova si de la interesul care exista din partea ...

Rl online 0 comentarii

Raiffeisen Bank Romania a deschis ieri o reprezentanta la Chisinau, in Republica Moldova, au anuntat reprezentantii bancii.
"Pornind de la tendinta pozitiva inregistrata de Republica Moldova si de la interesul care exista din partea clientilor nostri, am considerat ca este un moment oportun sa deschidem o reprezentanta la Chisinau. In acest fel putem reprezenta interesele bancii, sa urmarim dezvoltarea pietei bancare din Republica Moldova si putem sa oferim informatii clientilor nostri", a spus Steven van Groningen, presedinte-director executiv Raiffeisen Bank.
In 2004 rata de crestere economica in Republica Moldova a fost de 7,3%, iar pentru anul 2005 a fost prognozata o crestere de mai mult de 8%. In acelasi timp, inflatia a scazut in 2004 la 12,5%, de la 15,7% in 2003, iar anul trecut a fost de 10%. In ceea ce priveste relatiile comerciale, Republica Moldova importa cele mai multe marfuri din Romania (14,2%) si din Ucraina (13,2) si inregistreaza volumul cel mai mare de export cu Rusia (44,5%) si Romania (8,2%).
In Romania Raiffeisen Bank ocupa pozitia a treia din punctul de vedere al activelor, in Rusia este a doua banca straina ca marime, iar in Ucraina Raiffeisen International a achizitionat recent cea mai mare banca, Aval.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...