Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

First Bank poate prelua Leumi Bank, a decis Consiliul Concurenţei

First Bank poate prelua Leumi Bank, a decis Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că a autorizat tranzacţia prin care First Bank a preluat Leumi Bank România, prin achiziţionarea a 99,9235% din capitalul social al acesteia.

Florin Budescu 0 comentarii

În aprilie, First Bank, bancă deţinută în România de fondul american de investiţii J.C. Flowers, a anunţat semnarea unui acord cu banca israeliană Bank Leumi pentru achiziţia participaţiilor acesteia, deţinute la filiala Bank Leumi România.

 

Oricum, nu existau îndoieli serioase

La începutul lui iunie, Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia, iar, luni, a anunţat că a dat undă verde.

”Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, arată un comunicat emis luni de autoritatea de concurenţă, citat de News.ro.

 

First Bank, ori despre cum au venit americanii

"First Bank" este numele folosit de mai multe instituţii financiare americane. Există mai multe bănci în lume numite First National Bank şi First Commercial Bank în Taipei şi Statele Unite. Numai în SUA există în prezent opt entităţi "Firrts Bank".

First Bank al celor de la J.C. Flowers este prezentată de fondul de investiţii însuşi ca fiind o instituţie de credit ce oferă o gamă completă de servicii bancare pentru persoane fizice şi juridice. First Bank este controlată de JCF IV Tiger Holdings S.a.r.l., al cărei capital majoritar este deţinut de J.C. Flowers IV, L.P., un fond consiliat de J.C. Flowers & Co. LLC, entitate înregistrată la Comisia pentru Valori Mobiliare şi Burse de Valori din SUA (United States Securities and Exchange Commission).

Bank Leumi România este, de asemenea, o instituţie de credit, care face parte din grupul Bank Leumi şi care oferă servicii bancare pentru persoane fizice şi persoane juridice, inclusiv conturi curente, depozite sau finanţări şi facilităţi de creditare.

Comentarii

loading...