20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFlorin Cîţu: Economia românească îşi va reveni

Florin Cîţu: Economia românească îşi va reveni

Economia României îşi va reveni, pentru că s-au luat măsuri care să susţină capacitatea de producţie, a spus demnitarul.

“Datele execuţiei bugetare pentru aprilie vor arata că am avut un plan de salvare şi mai ales vor arata că planul a funcţionat”, spune Cîţu.
 
“Execuţia bugetară demonstrează – am acţionat corect şi la timp! Economia României îşi va reveni pentru că am luat din primul moment măsuri care să susţină capacitatea de producţie în economie.

La primele semne ale crizei am luat măsuri prin care am susţinut capitalul, economia privată. Dacă nu luam aceste măsuri, nu am fi avut pe ce să ne bazăm după ce treceam de criză de sănătate”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

El a susţinut că execuţia bugetară pentru luna martie demonstrează că a acţionat la timp pentru susţinerea economiei.

“Am injectat bani în economie imediat: – 7,7 mld miliarde lei rămaşi în economie prin amânarea plăţii unor obligaţii fiscale de către agenţii economici pe perioada stării de urgenţă; – 3,17 miliarde lei restituirile suplimentare de TVA; – 1,0 miliard lei creşterea cheltuielilor de investiţii; – 1,0 miliard lei avansurile ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul vegetal şi zootehnic”, a enumerat Cîţu, conform News.ro.

El a afirmat că aceste măsuri s-au dovedit vitale pentru supravieţuirea economiei, alături de şomajul tehnic, amânarea ratelor la bănci şi IMM INVEST.

“Datele execuţiei bugetare pentru aprilie vor arata că am avut un plan de salvare şi mai ales vor arata că planul a funcţionat. Nu ne oprim aici! România vă ieşi din aceasta criza cu o structura a economiei, privată şi de stat, modificată, dar mai eficientă şi mai competitivă”, a mai spus Cîţu.

Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului a înregistrat un deficit de 18,06 miliarde lei, adică 1,67% din PIB, după ce veniturile au însumat 72,23 miliarde lei, în timp ce cheltuielile bugetului general consolidat s-au ridicat la 90,30 miliarde lei, a anunţat luni Ministerul de Finanţe.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă