20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFMI menține estimarea de creștere a economiei mondiale de 6% în acest...

FMI menține estimarea de creștere a economiei mondiale de 6% în acest an

Unele ţări care vor creşte mai rapid şi altele mai lent, a precizat însă Georgieva.

În data de 27 iulie, FMI urmează să dea publicităţii un update la raportul World Economic Outlook.

În primăvara acestui an, FMI estima că economia mondială va înregistra în 2021 un avans de 6%, un ritm de creştere nemaivăzut după anii 1970, pe măsură ce campaniile de vaccinare progresează iar economiile se redeschid graţie unor stimulente fiscale fără precedent, în special în SUA.

Cu prilejul unui eveniment online sponsorizat de Peterson Institute for International Economics, Kristalina Georgieva a spus că revenirea economică va fi frânată dacă ritmul vaccinării nu va fi accelerat, adăugând că obiectivul depăşirii pandemiei până la finele lui 2022 nu va putea fi atins în ritmul actual. Potrivit directorului general al FMI, lipsa accesului la vaccinuri în ţările în curs de dezvoltare şi viteza rapidă cu care se răspândeşte varianta Delta ameninţă să încetinească elanul relansării.

Chiar dacă FMI va da publicităţii noile sale estimări abia săptămâna viitoare, Georgieva a spus că ritmul de creştere a economiei mondiale preconizat pentru acest an va rămâne la 6%.

„Este de 6% în iulie, dar între aprilie şi iulie compoziţia acestui 6% s-a schimbat”, a spus Georgieva. „Acum unele ţări sunt prognozate să crească mai rapid, altele să crească mai lent. Care este diferenţa? În principal are legătură cu viteza şi eficacitatea vaccinărilor şi spaţiul fiscal disponibil pentru a acţiona”, a adăugat Georgieva.

În raportul “World Economic Outlook”, publicat în aprilie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a îmbunătăţit, de asemenea, estimările privind evoluţia economiei româneşti, care ar urma să înregistreze în acest an un avans de 6%, iar în Europa va fi devansată doar de Spania, care va înregistra o creştere economică de 6,4%. 

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă