22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomieFondul Proprietatea a renunțat la procesul împotriva Poștei Române

Fondul Proprietatea a renunțat la procesul împotriva Poștei Române

Fondul Proprietatea contestase schimbarea ultimilor trei membri din Consiliul de Administraţie al companiei, numiţi conform legislaţiei privind guvernanţa corporativă. Contestarea în instanţă din partea Fondului Proprietatea fusese depusă la Tribunalul Bucureşti, atât pe cale de ordonanţă preşedinţială, cât şi pe cale de proces civil.

”La data de 23 noiembrie 2017, Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză Poştei Române, în primă instanţă, prin respingerea ca nefondată a pretenţiilor reclamantei (Fondul Proprietatea). La data de 6 decembrie 2017, Poşta Română înregistra un alt câştig de cauză în judecarea ordananţei preşedinţiale când, un alt complet de judecată a respins, în primă înstanţă, cererile acţionarului minoritar cu privire la invalidarea Hotărârii AGA prin care sunt revocaţi din funcţie trei membri din CA-ul companiei”, a informat Poşta Română.

În Adunarea Generală a Acţionarilor companiei din 28 septembrie, au fost revocaţi din funcţie trei membri ai Consiliului de Administraţie: Dante Stein, Bogdan Florian Matei şi Bogdan Cristian Patriniche.

Ministerul a anunţat atunci că decizia a fost luată având în vedere managementul defectuos care a dus la acumularea de datorii mari într-o perioadă scurtă de timp. 

Fondul Prorpietatatea a contestat însă decizia în instanţă.

Într-un interviu acordat în luna decembrie News.ro, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, afirma că se aştepta însă ca decizia să fie contestată chiar de către cei demişi, şi nu de către Fondul Proprietatea, mai ales că nu era vorba de membri numiţi la propunerea Fondului.

“FP a cerut pe fond anularea hotărârii AGA, judecată la prima instanţă, unde li s-a respins acţiunea şi au drept să facă recurs. Au cerut totodată în paralel o ordonanţă preşedinţială de suspendare a deciziei AGA. După două zile, completul de judecată le-a respins-o şi pe aceasta, încă mai au o cale de atac – recurs la procesul deja pierdut în prima instanţă. Mi-am asumat responsabilitatea de a schimba o serie de membri din CA. Am spus şi atunci că suntem pregătiţi să răspundem şi în instanţă unor eventuali contestatari. Lucrul acesta s-a întâmplat. Instanţa a dovedit însă că ei au fost demişi legal”, a spus Lucian Şova, pentruNews.ro, în decembrie.

Ministrul Comunicaţiilor acuza atunci acţionarul minoritar că obstrucţionează procesul de capitalizare.

“Statul român e pregătit de doi ani să dea circa 40 milioane euro pentru capitalizarea Poştei, lucru care ar ajuta compania să iasă din dificultăţile de plată generate de amenzile primite de la Consiliul Concurenţei şi de situaţia de la ANAF. Prin tot ce face, Fondul nu pare să îşi dorească aşezarea Poştei pe standardele de profit”, a mai spus Şova atunci.

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă