19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFosun Tourism a preluat marca Thomas Cook

Fosun Tourism a preluat marca Thomas Cook

Operatorul britanic Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, a intrat în faliment la finele lunii septembrie, după ce nu a reuşit să găsească fondurile necesare pentru a supravieţui. Thomas Cook avea 22.000 de angajaţi la nivel mondial şi deţinea hoteluri, staţiuni turistice, companii aeriene şi nave de croazieră.

După declararea falimentului Thomas Cook, rivalul Hays Travel a intervenit şi a preluat 555 de agenţii Thomas Cook din Marea Britanie, pentru un preţ care potrivit presei britanice s-a ridicat la şase milioane de lire sterline.

Activele preluate de Fosun Tourism includ mărcile înregistrate, numele de domenii, aplicaţiile software şi licenţele deţinute de Thomas Cook, precum şi mărcile de hoteluri Casa Cook şi Cook’s Club. Fosun a subliniat că, deocamdată, nu intenţionează să preia activele sau afacerile de peste hotare care au legătură cu Thomas Cook.

Preşedintele Fosun Tourism, Qian Jiannong, a apreciat că firma cu sediul în Hong Kong “a crezut întotdeauna în valoarea mărcii Thomas Cook”, adăugând că preluarea acestei mărci “va permite grupului să îşi extindă operaţiunile din turism, pe baza renumelui mărcii Thomas Cook şi a creşterii robuste a turismului chinez în străinătate”, spune News.ro.

Înainte de falimentul Thomas Cook, grupul chinez Fosun Tourism era cel mai mare acţionar la touroperatorul britanic şi în luna august a acestui an s-a oferit să injecteze 450 milioane de lire sterline în schimbul unei participaţii majoritare la Thomas Cook. Însă acest plan a eşuat în cele din urmă pentru că Thomas Cook nu a reuşit să strângă fondurile cerute de creditorii săi.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă