Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO VIDEO CFR Marfă încearcă să resusciteze proiectul transportului combinat

FOTO VIDEO CFR Marfă încearcă să resusciteze proiectul transportului combinat

Ministerul Transporturilor încearcă să resusciteze un proiect care a bătut pasul pe loc mai bine de zece ani, cel al transportului combinat, adică al urcării camioanelor pe platforme de cale ferată.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Sâmbătă, Ministerul Transporturilor împreună cu CFR Marfă, CFR SA și CFR Călători, au pus in circulație un tren de probă de tip RO-LA pe relația Terminal Curtici - Simeria - Petroșani - Craiova.

Trenul încărcat cu opt camioane a parcurs întreaga distanță în mai puțin de 12 ore și a reprezentat un prim pas pentru implementarea acestui proiect, cu beneficii importante atât pentru transportatorii rutieri cât și pentru mediu.

Pe de altă parte, începând din noiembrie 2017 de la bugetul de stat prin Administrația Fondului pentru Mediu au fost alocate sumele necesare pentru subvenționarea acestui tip de transport. “Suntem încrezători în acest proiect care va pune România pe harta transportului combinat din Europa”, este mesajul transmis de Ministerul Transporturilor.

Comentarii

loading...