10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieFuziunea Eximbank - Banca Românească este complicată

Fuziunea Eximbank – Banca Românească este complicată

În iunie 2019, banca de stat EximBank a anunţat că a semnat cu National Bank of Greece acordul de achizitie a 99,28% din Banca Românească.

Ministrul a precizat că tranzacţia este foar aprobată, nu şi fuziunea.

”Tranzacţia era parafată când am venit eu. Eu vorbesc despre fuziune. Fuziunea nu este încă aprobată de Ministerul Finanţelor. La fuziune mă gândesc dacă rămâne în această formă, acolo sunt mai multe lucruri de discutat.

Această fuziune, între o bancă de stat care nu a avut activitate pe piaţa de retail şi o bancă de retail, care a acţionat pe piaţa românească de retail, cu bune şi rele, în ultimii ani, este complicat de făcut.

Aici ai nevoie de expertiză, de experienţă. Vom mai discuta despre asta”, a spus Cîţu, conform News.ro.

Referitor la cealaltă bancă de stat, CEC Bank, ministrul consideră inadmisibil ca aceasta să nu fie dealer primar la emisiunile de obligaţiuni ale statului, în condiţiile în care a fost capitalizată cu 940 de milioane de lei.

“Mi se pare un lucru interesant ca o bancă din primii zece să nu fie dealer primar. Am rămas în România la şapte dealeri primari. Nu am auzit de la CEC şi nici de la preşedintele CEC să spună că acesta este un obiectv.

Este inadmisibil, după ce statul te capitalizează cu 940 de milioane de lei, să nu faci demersuri să fii dealer primar. Vom mai vorbi despre CEC şi EximBank”, a afirmat Cîţu.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...
Ultima oră
Pe aceeași temă