16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieGalaţi: 20 de puncte termice vor fi transformate în microcentrale de cartier

Galaţi: 20 de puncte termice vor fi transformate în microcentrale de cartier

Potrivit biroului de presă al Primăriei Galaţi, proiectul face parte din programul de reabilitare a sistemului local de termoficare a municipiului Galaţi, care este într-o situaţie critică, generator de pierderi, ineficient tehnic şi economic.

Proiectul vizează transformarea a 20 de puncte termice şi schimbătoare de căldură în microcentrale de cartier alimentate cu gaz pentru furnizarea de agent termic în sezonul rece pentru aproximativ 6.000 de apartamente din cadrul a aproximativ 50 de asociaţii de proprietari din zece cartiere. Valoarea proiectului este estimată la 699.882 de euro.

În prezent, proiectul se află în procedură de licitaţie, însă simultan cu derularea procedurii prevăzută de lege, în punctele termice care vor fi modernizate se lucrează pentru adaptarea infrastructurii la alimentarea cu gaz.

Primăria municipiului Galaţi precizează că, în paralel, continuă programul de acordare a ajutorului financiar de 3.000 de lei pentru achiziţia de către populaţie a unor surse alternative de încălzire şi apă caldă, până în prezent fiind depuse, în acest an, un număr de 1.459 de dosare.

“Îi încurajez pe gălăţeni să devină independenţi din punct de vedere termic şi să solicite ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru a-şi achiziţiona propriile surse de încălzire şi apă caldă. Îi sprijinim pe cetăţeni şi le oferim posibilitatea de a alege singuri cum să îşi încălzească locuinţele începând din sezonul rece 2018-2019, în condiţiile în care actualul sistem centralizat de termoficare este ineficient şi generator de pierderi”, a declarat primarul municipiul Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Anul trecut, aproximativ 7.700 de gălăţeni au beneficiat de ajutorul financiar de 3.000 de lei oferit de primărie pentru achiziţionarea unui sistem alternativ pentru producerea căldurii şi apei calde. Ajutorul financiar de 3.000 de lei nu poate fi accesat de gălăţenii beneficiari ai programului de modernizare a celor 20 de puncte termice şi transformarea acestora în microcentrale de cartier alimentate cu gaz.

Din cele 91.500 de apartamente din municipiul Galaţi, mai sunt branşate la sistemul centralizat de termoficare doar aproximativ 17.000 de apartamente.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă