Garda de Coastă a descoperit mii de jucării contrafăcute din China

Garda de Coastă a descoperit mii de jucării contrafăcute din China

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit mii de jucării contrafăcute, de peste 1 milion de lei, într-un container sosit din China, având ca destinatar o societate din Argeş.

Florin Budescu 0 comentarii

Pe numele patronului s-a făcut dosar penal. În luna august, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza judeţului Argeş.

În urma controlului, au fost descoperite 4.928 de seturi cu jocuri de construcţii susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, s-au sesizat joi din oficiu pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 40 de ani.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 1.165.470 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, informează Mediafax.

Comentarii

loading...