Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Gazprom, profit de şase miliarde de dolari în T1

Profitul net al grupului rus Gazprom a crescut cu 11% în primul trimestru din acest an, la 371,6 miliarde ruble (şase miliarde de dolari), depăşind estimările, datorită preţului mai ridicat al gazelor naturale şi al majorării vânzărilor, transmite Reuters.

Rl online 0 comentarii

Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un profit net de 338,3 miliarde ruble.

În Europa, vânzările de gaze naturale ale Gazprom au urcat cu 28% în primele trei luni din acest an, deoarece preţurile au crescut cu 17%. În perioada ianuarie - martie 2018, vânzările totale au înregistrat un avans de 18%, la 2.140 de miliarde de ruble.

Compania rusă vrea să-şi extindă anul acesta prezenţa pe piaţă europeană, ajungând la un nivel record de gaze naturale exportate, de aproape 200 de miliarde de metri cubi.

Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei.

Grupul rus Gazprom aprovizionează Europa cu gaze naturale prin trei rute principale: conductele din Ucraina, ruta Yamal - Europe, via Belarus şi Polonia, precum şi gazoductul Nord Stream, care face legătura între Rusia şi Germania via Marea Baltică.

Comentarii

loading...