12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieGheorghe Piperea afirmă că la iarnă bucureştenii vor avea căldură

Gheorghe Piperea afirmă că la iarnă bucureştenii vor avea căldură

Sierra Quadrant, administratorul insolvenţei Elcen, acuză Primăria Generală (PMB) că n-a făcut nimic pentru preluarea Radet de către Termoenergetica şi avertizează municipalitatea că Romgaz poate sista gazul oricând. O posibilă oprire a apei calde va fi discutată de Comitetul Creditorilor Elcen.

Gheorghe Piperea, administratorul falimentului Radet, replică: „Afirmaţiile sunt completamente deplasate. Ei practică un şantaj la adresa Primăriei, pentru a obţine o accelerare a plăţii datoriilor, ce nu aparţin PMB, ci incumbă Radet”.

Care e situaţia Radet? La iarnă, bucureştenii vor avea căldură? „Bineînţeles că da, dacă nu cumva Elcen va forţa intrarea lor în faliment”, a spus Rl Piperea, adăugând că Sierra Quadrant ar avea „un plan de reorganizare fantezist, a cărui modificare nu a fost avizată de Fisc”.

„Sierra Quadrant practică un şantaj la adresa Primăriei, pentru a obţine o accelerare a plăţii datoriilor.” Gheorghe Piperea, administratorul falimentului Radet

Ultima dată când România liberă a discutat cu specialistul cazul RADET, Regia avea datorii istorice neachitate scadente la mai 2019. Au fost ele achitate? „În mare parte, da. S-a făcut rectificarea bugetară”, e adevărat, „nu aşa de bine cum ne aşteptam, însă lucrurile s-au stabilizat”, explică expertul.

Acesta nu vede „de ce se agită Sierra, pentru că nu are nici un motiv”. Gheorghe Piperea aminteşte că „vara aceasta au fost declanşate lucrări de câteva zeci de milioane de lei, pentru reparaţia unor conducte”.

 

Banii, de la Primărie, nu pe POIM

Banii sunt pe POIM – Programul Operaţional Infrastructură Mare? „Nu”, răspunde specialistul, „sunt lucrări finanţate de Primărie”. „Împreună cu Primăria Capitalei şi Termoenergetica, s-a luat decizia ca, începând din toamnă, să explorăm şi alte posibilităţi de a lua energie termică de la alte entităţi, având în vedere că Elcen se îndreaptă abrupt, după părerea noastră, către faliment”, explică Gheorghe Piperea.

Anume ce entităţi? Răspunsul lui Piperea: „Piaţa liberă. Orice entitate ce poate furniza energie termică, precum Engie sau chiar Petrom. Piaţa e destul de consistentă, are o cifră de afaceri de aproape un miliard de lei”.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă